Revolta contra RTV pe cea mai mare comunitate online romaneasca: „Mi se face greata la propriu numai cand ma uit la imaginea asta”

analize

Modul in care postul Romania TV, patronat de fugarul Sebastian Ghita, a prezentat protestele tinerilor legate de pragul de 250.000 de lei pentru abuzul in serviciu, votat de PSD-PNL-UDMR in Senat, este tratat cu revolta pe Reddit Romania, cea mai mai comunitate online a romanilor. Sunt peste 500.000 de romani inscrisi in aceasta comunitate, marea majoritate fiind tineri.

„Este ceva mai infect decat Romania Tv?”, se intituleaza sugestiv postarea de pe Reddit Romania.

„Rezistii se agita in Piata Victoriei, s-a dat mobilizarea generala”, a titrat Romania TV in emisiunea lui Victor Ciutacu, beneficiar in trecut al unei garsoniere, locuinta sociala, din partea Primariei Sector 5, pe cand era condusa de Marian Vanghelie.

Iata cateva dintre cele mai apreciate reactii la postare:

Faptul ca termenul „rezist” a fost transformat intr-o eticheta ce instiga la ura si denigrare mi se pare un lucru atat de scarbos si de infect, mai ales cand stii de unde a plecat si care a fost ideea din spatele lui.

Astia l-au luat, l-au calcat in picioare, s-au sters la cur cu el si acum il lipesc pe fruntea tutror celor care indraznesc sa aduca in atentia oamenilor o problema grava din societate. Nu mai esti protestatar, „derbedeu”, „drogat”, esti „unu’ din rezistii aia”.

Asta e cea mai mare problema a Romaniei in momentul de fata: „rezistii”!. Asta e important sa vada lumea la televizor, ca niste „rezisti” s-au dus in Piata Victoriei. Nu motivul pentru care s-au dus, nu miza care se afla la mijloc.

Ce caracter mizer poti avea incat sa poti pune capul pe perna linistit stiind ca iti castigi painea lucrand la un post ca asta, de la scarbele alea de pe ecran, pana la cel care a scris textul de pe burtiera. Mi se face greata la propriu numai cand ma uit la imaginea asta si ma gandesc la cate sute de mii de oameni pun botul la cancerul asta.

…..

Chestia asta imi aduce aminte de felul cum vorbea Iliescu de cei ce protestau in anii 90. Aceeasi mentalitate comunista.

…..

Cum erau denigrati la TVR(L) studentii si intelectualii anti-comunisti care ieseau in Piata Universitatii in 1990. Din pacate, s-a terminat oribil, cu victime si emigranti, dupa diversiunile cauzate de bolsevicul Ilici, in stransa colaborare cu golanul Cozma si pseudo-„intelectualul” stalinist Theodorescu…

Din acelasi manual sunt inspirate si invectivele aduse protestatarilor in ultimii 6 ani, de unde crezi ca s-a inspirat fugarul Ghita, fost membru al partidului vinovat pentru nenorocirea din 13-15 iunie 1990, si pentru calvarul din ultimii 33 de ani ?

….

Interesant este cum se duc toti acesti ghenerali in rezerva la Sebastian Ghita. Ca mustele la cacat. Niste fripturisti penibili.

……

E o metoda din cartea fascista, sa iei un cuvant si sa-l transformi in ceva injositor si periculos, exact opusul a ceea ce a insemnat initial, folosit ca retorica anti cei ce protesteaza puterea .

Un fel de double-speak din cartea lui George Orwell 1984.

….

Consider ca singura solutie e ca fiecare „rezist/drogat/pedofil/zoofil” de aici sa inceapa sa puna intrebari fiecarui membru al familiei care se uita. E primordial sa nu le explice „din prima” ce fac, ci pur si simplu sa le ofere acest exemplu si sa intrebe. Daca incepe cu o explicatie, intra direct pe linia RTV, o sa auda doar argumente oferite de RTV. De ce e rau ca „rezistii” sa protesteze privind aceasta hotie? De ce consideri ca UE e rea avand in vedere ca Romania a primit mai mult decat a contribuit? Atentie, aici o sa o bage pe aia cu „uite ce profit a facut Petrom dupa ce a fost vandut?”. A facut profit, dar ce pierderi avea cand a fost vandut (anuale si adunate in ultimii 10-15 ani). Cum consideri ca oamenii care au adus o companie pe minus o pot redresa?

Exemplele pot continua, sunt foarte curios daca aveti alte idei privind contracararea manipularilor mizerabile RTV.

……

Tot timpul este nevoie de un bau bau pentru a putea fi controlate masele. Acest bau bau, poate lua forma unei idei, persoane, organizatii, tari etc. Exemple clasice: Soros, Illuminati, Ue, Nato, etc. Cand viata ta merge prost sau societate in care traiesti este afectata de diverse crize economice, sociale, culturale, este usor sa blamezi un element ce tu consideri ca indirect sau direct a dus la aceste situatii.

Aici intervine mass media, care profitand de pe urma acestor situatii, creaza anumit inamici care sa arate ca situatia actuala este datorata lor. Acum, no contest influenta lui Soros sau alte organizatii care controleaza lumea din umbra. Dar acesti indivizi actioneaza la un nivel extrem de inalt. Ca Soros ar putea scoate cateva sute de oameni in strada, bun super (asta fiind un exemplu dintre multele). Si cu ce il ajuta sa zicem pe Soros sau cine mai exact profita de un oarecare protest? Trebuie analizat si asta nu tras direct concluzii, gata au iesti in strada cativa, atenteaza la siguranta tarii si la societate. Din pacate multi sunt atat de spalati pe creier de mass media si este extrem de greu sa le prezinti si sa discuti alte idei. Nu doar la noi se intampla asta. Fox, Cnn, Vice si inca sute sau mii de companii mass media influenteaza puternic masele.

Ultimul punct: Romania tv este un cancer de post, trebuie interzis urgent. Nu prea ma intereseaza de libertatea presei cand un astfel de canal are libertatea sa arate astfel de mizerii. Inchisi si gata. Nu o sa fie mare tragedie

….

E veche strategia: mai intai le atribui un nume cat mai peiorativ, batjocoritor, apoi e mai usor sa transformi fondul problemei in noi vs ei.

Noi, cei normali, majoritari, mainstream, cea mai mare parte din societate vs Ei, aia ciudatii, diferitii, cosmpolitii, principialii, agentii unor interese obscure samd.

Veche si eficienta.

Citeste si: „Hotii, hotii, hotii!”. Sute de oameni protesteaza in Piata Victoria fata de pragul de 50.000 de euro pana la care „se poate fura”

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: