Revolta din Iran a fost inabusita in sange. Anunt dur al comandantului Garzilor Revolutiei

externe

Comandantul Gardienilor Revolutiei din Iran a declarat miercuri ca protestele antiguvernamentale din tara s-au incheiat, informeaza Agerpres.

„Putem spune astazi ca am pus capat conspiratiei”, a declarat Mohammad Ali Jafari, cu referire la calendarul iranian. „Dusmanii tarii ar trebui sa stie ca aceste tipuri de comploturi nu mai functioneaza”, a adaugat comandantul intr-un interviu pentru un post de televiziune de stat, difuzat miercuri.

In total, 21 de persoane au fost ucise din 28 decembrie in Mashhad (nord-est), cand au inceput manifestatiile impotriva greutatilor economice si puterii, proteste care s-au raspandit rapid in tot Iranul. Conform unor cifre publicate de catre autoritati, incepand de sambata seara 450 de persoane au fost arestate la Teheran si alte cateva sute in provincie.

Ministrul turc de externe Mevlut Cavusoglu a declarat miercuri, la CNN Turk, ca premierul israelian, Benjamin Netanyahu, si presedintele american, Donald Trump, sustin protestele antiguvernamentale din Iran.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: