Revolta fara precedent in Rusia. Daghestan a publicat apelul lui Zelenski adresat popoarelor din Caucaz: „Luptati! Vedem ca va opuneti mobilizarii criminale cu care autoritatile rusesti vor sa-si acopere esecul”

externe

Situatie de „necrezut” in Republica Daghestan din cadrul Federatiei Ruse. Apelul prin care Zelenski le cere popoarelor din Caucaz sa se ridice si sa luote impotriva Kremlinului a aparut chiar in presa oficiala din aceasta regiune. Seful Daghestanului, Serghei Melikov, s-a aratat recent indignat ca Mosova vrea sa-i mobilizeze pe toti barbatii din republica pentru razboiul din Ucraina.

„Apelul presedintelui Zelenski catre populatia din Caucazul de Nord privind mobilizarea este publicat de presa oficiala din Daghestan. Pur si simplu de necrezut”, a comentat un utilizator de Twitter prezentand si dovada.

Seful Daghestanului, Serghei Melikov, si-a manifestat vineri indignarea ca ofiterii de recrutare au  ca toti barbatii sa se prezinte „de urgenta” la centrele de incorporare.

„Cum a putut ofiterul de inrolare din Derbent sa le zica oamenilor sa mearga la centrul de inrolare cu un asemenea mesaj?”, a reactiobat furios Melikov in timpul unei conferinte de presa.

El a aratat pe telefon o inregistrare video cu ofiterul de recrutare: „Dragi cetateni din Derbent, toti cetatenii de sex masculin trebuie sa vina de urgenta la centrul de incorporare din Derbent. Trebuie sa aveti pasaportul si documentul de identificare militara la voi”.

Iata si apelul lui Zelenski catre popoarele din Caucaz, publicat pe site-ul presedintiei ucrainene.

Popoare din Caucaz! Acum ma aflu in acea parte a Kievului, unde a trait in anii 1860 Imam Shamil, eroul Daghestanului si al intregului Caucaz. Dupa cum puteti vedea, Ucraina stie cum sa isi onoreze eroii. Pastram memoria acelor locuri care au combinat culturile popoarelor noastre.

Acesta este centrul capitalei noastre. Unul dintre sutele de orase ucrainene impotriva carora autoritatile ruse indreapta rachete, bombe si trupe. Caucazul stie ce inseamna acest lucru. Caucazul a vazut acest lucru.

De 218 zile, ne aparam impotriva celor care au mai multe rachete si oameni decat noi, dar care sunt complet lipsiti de decenta. Acesta este un razboi josnic din partea Rusiei, un razboi criminal. Iar noi facem totul pentru a ne proteja poporul si independenta Ucrainei. Aceasta este datoria noastra sacra. Datoria fata de parintii nostri. Datoria fata de copiii nostri. Datoria fata de toate generatiile poporului nostru – cei care au trait si cei care vor trai pe pamantul nostru. Nu avem nevoie de ceea ce nu este al nostru!

Deja 58.500 de soldati rusi au murit in Ucraina. Au venit sa ne ucida si au murit. Nu vi se spune acest numar. Sunteti mintiti cu privire la un presupus numar de aproximativ sase mii de morti. 58.500! Acesta este adevarul. Toti au murit pentru ca o singura persoana a vrut acest razboi. Doar una singura, pe care multi oameni o servesc.

Popoare din Caucaz! Toate popoarele de pe teritoriul Rusiei! Nu aveti niciun motiv sa va numarati printre acesti multi care inca il servesc pe cel care vrea acest razboi. Nu trebuie sa muriti in Ucraina. Fiii vostri nu trebuie sa moara in Ucraina. Nu aveti o astfel de obligatie. Nici fata de parintii vostri, nici fata de copiii vostri, nici fata de viitorul vostru, nici fata de viitorul tarii voastre. Si stiti asta.

Vedem ca va opuneti mobilizarii criminale cu care autoritatile rusesti vor sa-si acopere esecul. Esecului armatei lor regulate, ordinelor lor criminale! Sunteti mintiti ca se presupune ca nu exista astfel de esecuri.

In loc sa puna capat razboiului lipsit de sens pentru Rusia, autoritatile ruse incearca sa trimita oameni noi pentru a-i inlocui pe cei morti. Ce ii asteapta pe toti acestia? Cunoasteti raspunsul.

Ucraina va continua sa se apere si va invinge in acest razboi purtat impotriva noastra. Pentru ca ne aflam pe pamantul nostru. Adevarul este de partea noastra. Si intreaga lume civilizata este alaturi de noi. Luptam pentru ceea ce este adevarat pentru orice popor de pe planeta – pentru viata si libertate, pentru dreptul la fericire pentru toate familiile noastre, pentru toti copiii nostri.

Rusia a fost lasata singura. Este deja izolata si va fi condamnata pentru acest razboi. „Oricine ridica o arma impotriva adevarului o ridica spre propria distrugere”, Kremlinul pare sa nu fie constient de aceste cuvinte ale imamului Shamil. Dar aceste cuvinte ar trebui sa fie cunoscute in Caucaz. Ele ar trebui sa fie auzite in Siberia si in toate celelalte tinuturi de unde sunt trimisi oameni in acest razboi.

Si acum exista o mobilizare. Luptati pentru a evita moartea! Aparati-va libertatea acum pe strazi si in piete, pentru ca mai tarziu sa nu trebuiasca sa luptati in munti si in paduri doar pentru dreptul vostru la viata, cand autoritatile rusesti vor incepe urmatoarele valuri de mobilizare.

Ati crezut ca vor lua doar 300 de mii de oameni? Cel care a inceput acest razboi nu se va opri la primul val de mobilizare, vor fi mai multi. El va incerca sa ia si alte vieti.

Lui nu-i pasa de oameni. Nu-i respecta nici pe cei vii, nici pe cei morti…

Mii de cadavre ale soldatilor rusi morti din diferite regiuni au ramas in Ucraina. Ele putrezesc pe campuri, sunt depozitate in morgi.

Cele care nu au fost arse chiar de catre armata rusa. Singura armata din lume care poarta cu ea crematorii mobile pentru a se debarasa de trupurile soldatilor sai cazuti la datorie atunci cand are timp sa o faca. Dar acum fuge atat de repede incat lasa in urma si tancuri si MLRS-uri, nu doar trupurile mortilor.

(…) Nimeni nu trebuie sa ia parte la un razboi rusinos. Daghestanienii nu trebuie sa moara in Ucraina. Cecenii, ingusii, osetii, circassienii si orice alte popoare care au ajuns sub steagul rusesc. In total, aproape 200 de popoare diferite… Stiti cine ii trimite in Ucraina.

Vreti asta? Nu? Sunt sigur ca vreti sa traiti. Sunt sigur ca v-ati saturat sa fiti mintiti. Sunt sigur ca stito ca e necesar sa luptati acum!

Pentru ca cetatenii rusi sa mearga la razboi, ei sunt impinsi artificial in saracie. In imprumuturi. Oamenii sunt intimidati de represiuni, hartuiti de propaganda. Puteti schimba asta. Trebuie doar sa intelegeti cine este un simbol real pentru voi, cine este un erou pentru voi, cine este mandria istoriei voastre si cine vrea doar sa profite de voi.

Luptati! Si veti castiga cu siguranta!

Comentarii: