REVOLTA imigrantilor: „Asta este asa zisa Europa civilizata? Este la fel ca in Siria”

news

Mii de imigranti blocati de blocati pe un camp din Ungaria, la 500 de metri de granita cu Serbia, se arata revoltati fata de modul in care sunt tratati.

Mouti, un inginer de petrolist in varsta de 50 de ani din Siria, arata dezgustat spre terenul mlastinos pe care sunt nevoiti sa astepte. „Asta este asa zisa Europa civilizata? Se presupune ca trebuia sa fie altfel fata de lumea araba”, se plange el, intr-un reportaj publicat de Guardian.

Sute de oameni au trebuit sa doarma acolo inconjurati de un lant subtire de politisti. Autoritatile ungare asteapta sa se elibereze locurile din tabarele de refugiati pentru a-i caza.

Mouti spune ca a plecat din Siria din cauza bombardamentelor, insa dupa 25 de zile, nu se simte nici aici mai bine. „Noi venim din Daesh (termen peiorativ pentru ISIS), iar Europa asa ne trateaza?”, s-a plans Fadi, un prieten al lui Mouti.

Pentru a intari aceasta idee, un grup de refugiati protesteaza cu un banner pe care scrie „Daesh=Ungaria”, iar unii scandeaza „Libertate”. Este la fel ca in Siria, spune Shoukry, fost muncitor la o fabrica de otel din Aleppo.

Sute de migranti au plecat pe jos luni pe o autostrada din Ungaria spre capitala Budapesta, dupa ce au rupt un cordon al politiei in apropierea unui centru de primire a refugiatilor de langa frontiera cu Serbia, au constatat jurnalisti de la AFP.

Ciocniri au avut loc acolo in timpul zilei provocate de nemultumirea migrantilor care trebuie sa astepte afara timp de mai multe ore autobuzul ce ii transporta la centrul de primire.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: