Revolta in armata Rusiei, un comandant a fost scuipat si lovit in fata soldatilor: „O sa vin la cartierul vostru general si o sa incep sa va rup membrele, unul cate unul, la fiecare 15 minute” – Video

externe

Noi scene de revolta intr-o unitate militara din Rusia din comportamentului comandantilor si a multiplelor lipsuri cu care se confrunta noii mobilizati. Imagini filmate in timpul conflictului arata cum a fost scuipat si lovit unul dintre comandanti.

Scenele agresive au avut loc intr-un centru de pregatire de langa Moscova.  Soldatii s-au manifestat revolta fata de cum sunt pregatiti pentru razboi si ca li s-au dat veste antiglont de foarte proasta calitate.

In numele celor revoltati a vorbit un barbat masiv, care s-a rastit la un ofiter superior, pe care l-a scuipat la un moment dat si l-a lovit chiar si cu pumnul in piept.

„In doua saptamani am fost la trageri doar de cinci ori, 15 gloante de fiecare data”, a strigat soldatul. „O sa vin la cartierul vostru general si o sa incep sa va rup membrele, unul cate unul, la fiecare 15 minute”, a amenintat el apoi.

„Ofiterii au luat ei toate ajutoarele primite. De ce ne dati aceste rahaturi chinezesti si nu veste adevarate de armata? Explica-mi! (…) Unde este comandantul batalionului? Unde este comandantul companiei?”, a strigat soldatul.

Soldatul s-a enervat apoi de atitudinea ofiterului:  „Scoate-ti mainile din buzunare! O sa te scuip in cap!”. Soldatul si-a pus in aplicare amenintarea, l-a scuipta pe ofiter si apoi l-a lovit si cu pumnul in piept.

„Calmeaza-te, Sasha!”, au strigat ceilalti soldati.

„Esti ofiter si stai cu mainile in buzunare. Esti un om de nimic”, a continuat Sasha nervos.

In urma cu o saptamana, peste 2.000 de soldati rusi, proaspat mobilizati, au protestat intr-o baza din Kazan fata de conditiile extrem de proaste in care trebuie sa supravietuiasca.

Soldatii s-au revoltat din cauza conditiilor de trai precare si pentru ca au primit pusti de asalt ruginite din anii 1970.

Ei au acuzat ca nu au mancare, apa si lemne de foc si nu aveau unde sa-si spele hainele.

Conform mesajelor de un grup de Telegram al soldatilor revoltati, comandantul bazei nu a venti sa stea de vorba cu ei pentru ca era beat.

Presedintele rus, Vladimir Putin, a semnat o lege care prevede ca cetatenii cu condamnari pentru crima, jaf, furt, furt calificat, trafic de droguri si alte infractiuni grave prevazute de Codul penal al Federatiei Ruse pot sa fie chemati la mobilizare pentru serviciul militar, anunta CNN.

Singurul grup de infractori exceptati de la acest decret sunt cei care au comis infractiuni sexuale impotriva minorilor, tradare, spionaj sau terorism. De asemenea, sunt exclusi cei condamnati pentru tentativa de asasinare a unui oficial guvernamental, deturnarea unui avion, activitati extremiste si manipularea ilegala de materiale nucleare si substante radioactive.

Presedintele Vladmir Putin a declarat vineri ca Kremlinul a mobilizat deja 18.000 de soldati in plus fata de obiectivul sau de 300.000 pentru a lupta in razboiul sau din Ucraina, din populatia masculina generala a Rusiei.

La inceputul acestei saptamani, Ministerul rus al Apararii a anuntat ca toate activitatile de mobilizare partiala, inclusiv livrarile de convocari, au fost suspendate dupa ce oficialii au declarat ca obiectivul proiectului de recrutare a 300.000 de persoane a fost atins.

Cu toate acestea, ordinul de mobilizare partiala al lui Putin se va incheia doar atunci cand presedintele rus va semna intr-un decret oficial. Pana atunci, el isi rezerva dreptul de a recruta mai multe persoane pentru recrutarea militara in viitor.

Se pare ca seful faimoaselor forte rusesti Wagner, Evgheni Prigojin, a convocat prizonieri din inchisorile rusesti pentru a se alatura grupului de mercenari in lupta impotriva razboiului purtat de Kremlin in Ucraina.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: