Revolta in Politie: „Unde a ajuns impostura? Politistii comunitari au pistoale mitraliera, drapel de lupta, salut militar, eghileti la uniforma”

news

Sindicatul Politistilor „Mihai Viteazul” isi manifesta revolta fata de modul in care politistii locali, subordonati primariilor, au ajuns sa copieze si sa utilizeze insemne militare. Mai mult, unii politisti locali sunt dotati cu pistoale mitraliera.

„Unde a ajuns impostura? Au drapel de lupta, salut militar, eghileti la uniforma si pistoale mitraliera. Realizati”, arata sindicatul politistilor intr-o postare pe Facebook.

Recent, un politist local din Bucuresti a declansat un scandal national dupa ce a refuzat sa se legitimeze in fata unui politist de la Brigada Rutiera.

Politia capitalei a reactionat in urma unor imagini aparute in spatiul public, legate de o cearta intre un politist local si unul politist de la Brigada Rutiera.

Politia Capitalei a anuntat ca se fac cercetari in acest caz.

„Atat politistul rutier, cat si cel local se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu in domeniul sigurantei rutiere”, precizeaza institutia intr-un comunicat de presa.

Totul a plecat de la un politist local, care a refuzat sa se legitimeze in fata unei echipe de la Brigada Rutiera.

Mai mult, acesta a jignit echipajul si l-a amenintat cu interventia din partea sefilor sai si a celor de la Politia Capitalei.

Disputa dintre politistul local si agentul de la Brigada Rutiera a durat mai bine de 10 minute si se pare ca a pornit de faptul ca politistul local ar fi parcat masina de serviciu intr-o zona interzisa.

Potrivit legii, politistii locali si cei de la Inspectoratul General al Politiei Romane sunt obligati sa se legitimeze in cazul in care sunt suspecti ca ar fi incalcat Codul Rutier.

Mai mult despre:

Comentarii: