Revolta in Tandarei: „Ne-am saturat! Aduce 100 de politisti si 100 de armatisti, ce crede ca face cu armatistii?” – Video

news

Numerosi locuitori din Tandarei sunt revoltati ca orasul lor a intrat in carantina. Ei afirma ca Politia si Armata nu vor „rezolva” nimic, solicitand insa sa fie adusi mai multi medici.

„Ne este frica pentru ca am devenit intr-o stare in care nu putem nici sa mai iesim sa mai luam mancare la copii, la familiile noastre. Toata treaba asta este de la cap pentru ca te ingrijorezi, iti pare ca patesti ceva si dupa aia te duci la spital. 80% dintre persoane trece cu vedere prin boala asta si 20% ajunge la spital. Ne-am saturat, in loc sa aduca 10 medici, aduce 100 de politisti si 100 de armatisti”, a declarat un tanar in fata spitalului din Tandarei.

Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) a comunicat, duminica, rutele ocolitoare pentru orasul Tandarei din judetul Ialomita, dupa intrarea in vigoare a Ordonantei Militare nr. 7 privind masuri de prevenire a Covid-19 care stabileste instituirea, pe perioada starii de urgenta, a masurii de carantinare in localitate.

Potrivit unui comunicat transmis de Centrul Infotrafic, rutele ocolitoare sunt: Bucuresti – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetesti – DN3B – Harsova – Constanta; Bucuresti – DN2 – Urziceni – DN2A – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 Bucuresti-Constanta; Buzau – DN2C – Slobozia – DN21 – Dragalina – DN3A – Fetesti – DN3B – Harsova – Constanta; Buzau – DN2C – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 Bucuresti-Constanta; Braila – DN21 – Viziru – DJ221 – Gura Ialomitei – DN2A – Harsova – Constanta; Braila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – DN3A – Fetesti – DN3B – Harsova – Constanta; Braila – DN21 – Slobozia – DN21 – Drajna – A2 Bucuresti-Constanta; Slobozia – DN21 – Baraganul – Dj 211B – Mihai Bravu – Dj212 Mihail Kogalniceanu – DN2A – Harsova; Slobozia – DN21 – Baraganul – Dj 211B – Mihai Bravu – DJ213 Gura Ialomitei- DN2A – Harsova.

„Mentionam ca in orasul Tandarei sunt permise intrarea, respectiv iesirea pentru transportul de marfa, indiferent de natura acestuia, al materiilor prime si resurselor necesare desfasurarii activitatilor economice in localitatea carantinata, precum si aprovizionarea populatiei”, se precizeaza in comunicat.

Conform sursei citate, este permis si accesul persoanelor care nu locuiesc in zona carantinata, dar care desfasoara activitati economice sau in domeniile apararii, ordinii publice, securitatii nationale, sanitar, situatiilor de urgenta, administratiei publice locale, asistentei si protectiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publica, energetic, agriculturii, alimentatiei publice, alimentarii cu apa, comunicatiilor si transporturilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anuntat sambata, intr-o declaratie sustinuta la sediul Ministerului Afacerilor Interne, ca a semnat Ordonanta Militara nr. 7 cu privire la masuri de combatere a epidemiei de COVID-19, care este avizata de premierul Ludovic Orban si prevede, printre altele, si carantinarea orasului Tandarei din judetul Ialomita.

Mai mult despre: ,


Comentarii: