Revolta la Constanta. Santierul 2 Mai ajunge sub conducerea unei PSD-iste care a fost data afara de la un salon de infrumusetare: „Ar fi fost prinsa furand”

politica

Sefa Organizatiei Judetene a Femeilor Social-Democrate Calarasi, Marinela Voivozeanu (PSD), este propusa la sefia Santierului 2 Mai, imediat dupa ce a fost introdusa in Consiliul de Administratie al santierului.

Adunarea Generala a Actionarilor de la Santierul Naval 2 Mai S.A se va intruni pe 27 martie in sedinta, pe convocator urmand sa ajunga trei nume in vederea numirii acestora in Consiliul de Administratie. Printre acestea se afla si Marinela Voivozeanu, purtatorul de cuvant al Consiliului judetean Calarasi, proaspat aleasa sefa a femeilor social democrate din Calarasi. Propunerea vine din partea ministrului Florin Spataru, scrie Replica de Constanta.

In documentul de nominalizare este specificat faptul ca Marinela Voivozeanu este de profesie inginer agricol, insa nu e disponibil public niciun CV al acesteia. De asemenea, toate rubricile din declaratia de avere sun goale.

Voivozeanu este sustinuta puternic de Vasile Iliuta, presedintele PSD si seful CJ Calarasi.

Jurnalistii din Constanta mai arata ca in urma cu vreo 8 ani, Voivozeanu a lucrat la un salon de infrumusetare, de unde a fost concediata pentru ca ar fi ravnit la banii clientelor.

Pana sa fie angajata la Consiliul Judetean Calarasi, in decembrie 2017, Marinela Voivozeanu a lucrat la un salon de masaj din Calarasi, la receptie. A fost data afara dupa ce ar fi fost prinsa furand, dupa cum a declarat chiar fosta ei sefa.

”Eu nu prea stateam la salon… M-au sunat clientele si mi-au spus. Cand am aflat, i-am cerut explicatii, dar nu a mai venit la salon, invocand anumite motive. Am concediat-o”, a declarat fosta sefa a Marinelei Voivozeanu pentru Replica de Constanta.

”Este de noaptea mintii. Un asemenea om nu are ce sa caute nici la Biblioteca Judeteana, nici in conducerea Santierului 2 Mai. Nu are studii, ce studii sa aiba?”, a mai spus afacerista. Intrebata cum crede ca a ajuns, in doar cateva luni, sa evolueze atat de mult, aceasta ne-a raspuns : ”Intrebati-l pe presedintele CJ Calarasi!”

In 2021, Vasile Iliuta a fost trimis in judecata pentru abuz in serviciu, fals intelectual in forma continuata si santaj. Procurorii DNA Constanta il acuza pe Vasile Iliuta ca, in perioada martie – iulie 2019, in calitatea de presedinte CJ Calarasi, „si-ar fi incalcat atributiile de serviciu prevazute de lege, in sensul ca ar fi ingradit dreptul la munca al unui numar de 10 angajati din cadrul Consiliului judetean Calarasi. Concret, inculpatul Iliuta Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajatilor respectivi in conditiile in care magistratii Tribunalului Calarasi au dispus suspendarea a doua hotarari ale Consiliului Judetean Calarasi in urma carora cele 10 persoane fusesera eliberate din functia publica pe care o detineau. In aceeasi perioada si in acelasi context, inculpatul ar fi semnat doua documente despre care stia ca sunt falsificate si in care, cu stiinta, nu fusesera inserate perioadele lucrate de persoanele vatamate in modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu in dauna angajatilor respectivi in valoare totala de 134.203 lei, cuantificat in neplata drepturilor salariale”, se arata in comunicatul DNA. Dosarul este instrumentat de magistratii Tribunalului Bucuresti, cu termen de judecata 27 martie.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: