Revolta la RRA, jurnalistii dezvaluie cum sunt manipulati ascultatorii in beneficiul PSD. Exemple concrete

politica

Grupul pentru Libertate de Expresie in Societatea Romanan de Radiodifuziune (SRR), format in princila din jurnalisti de la Radio Romania Actualitati, dezvaluie cum sunt manipulati ascultatorii postului in beneficiul PSD. Presedintele SRR este Georgica Severin, pus in functie de PSD.

Intr-un mesaj transmis redactiei aktual24.ro, in care acuza actiuni de cenzura la Radio Romania Actualitati, jurnalistii disidenti ofera exemple concrete despre modul in care sunt manipulati ascultatorii.

„De cele mai multe ori se practica cenzura prin omisiune pe motiv ca nu ar exista reactia opozitiei.

Se practica, de asemenea, manipularea prin modul de lecturare la microfon. Declaratiile opozitiei sunt citite interogativ, tendentios, sugerand subtil ascultatorului indoiala (ex Radiojurnalul de la ora 7 in lectura lui Laurentiu Vaduva). In prezentarea opozitiei uneori se abuzeaza de timpul conditional sugerand ca s-ar putea sa nu fie adevarata afirmatia.

In prime time, predomina declaratiile acuzatoare iar ‘echilibrul’ este simulat in nocturna, o singura data in 24 de ore (ex. fostul procuror sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, cu declaratii dupa iua in care a fost chemata la Parchhet au fost difuzate la buletinul de stiri de la miezul noptii) dar se contabilizeaza pentru 2 zile si cenzorii editoriali raporteaza echilibru politic.

In ziua respingerii de catre presedintele Klaus Iohannis a bugetului, nu a fost nicio transmisiune in direct, a declaratiei presedintelui, pe un subiect de interes general.

Congresul Partidului Socialist European de la Madrid, atentie,a fost acoperit de la Bucuresti, doar printr-o relatare a unui angajat de la sectia partide, coordonata de obedienta fara concurs, Dana Ciobanu, apropiata PSD. Materialul continea doar un insert audio cu Liviu Dragnea, preluat de pe site-ul PSD. Este fara precedent !

Un alt exemplu ar fi acela ca RRA (Romania Actualitati) preia stiri de la agentii straine de stiri pe site, pentru evenimente interne, cum ar fi protestul magistratilor. Fara sa fi existat o relatare a unui reporter. Scopul este: cenzura !”, afirma jurnalistii de la RRA.

Citeste si: Dictatura PSD. Jurnalisti disperati la Radio Romania Actualitati: „Refuzam sa acceptam cenzura editoriala”

Reamintim ca marea majoritate a ascultatorilor postului Radio Romania Actualitati provine din mediul rural, bazinul electoral al PSD.

Mai mult despre:


Comentarii: