Revolta in Marea Britanie: „Cazam refugiati in timp ce ai nostri dorm sub cerul liber”

externe

Orasul britanic Birmingham isi deschide portile pentru gazduirea refugiatilor din Asia si Africa, insa decizia este contestata de presa care acuza autoritatile ca lasa deoparte problemele locuitorilor care traiesc de mai mult timp in strada.

Consiliul orasenesc a votat in favoarea cazarii a 500 de migranti, in timp ce multi locuitori ai orasului nu au case, scrie Express.

Cererile depuse la primarie de locuitorii orasului, de cazare in locuinte sociale, sunt in numar de 18.834. La acestea se adauga inca 464 apartinand unor familii fara adapost.

„Acest oras va intinde o mana refugiatilor din taberele ONU, 500 vor veni in urmatorii ani”, a spus presedintele Consiliului. „Ii vom primi cu bratele deschise, acesta e un semn ca orasul are puterea sa o faca”, a adaugat el.

Publicatia citata scrie ca stirea este o adevarata lovitura pentru miile de localnici care se afla pe listele de asteptare, in speranta ca vor primi o locuinta sociala. Ei pot pierde aceasta sansa din cauza migrantilor.

Premierul David Cameron a cerut autoritatilor locale sa primeasca si sa gasduiasca refugiati, ca parte a cotei de 20.000 ce ii revin Marii Britanii. Birmingham isi castigase deja renumele de oras al oamenilor care au probleme in a-si gasi o casa.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: