Categories: news

REVOLTA unui tanar doctor: „Colegiul Medicilor Dentisti, condus de FARAONII ROSII”

Colegiul Medicilor Dentisti din Romania este zguduit de un nou scandal. Un tanar doctor acuza modul in care „dinozaurii rosii”, apropiati de lideri politici actuali, au reusit sa confiste functiile de conducere.

Iata mesajul transmis redactiei aktual24.ro de catre Nicolae Cazacu, asistent universitar si fost secretar gemeral al Colegiului Medicilor Dentisti:

„‘Majoritatea celor 42 de colegii locale ale medicilor dentisti sunt conduse de tinere sperante ale PCR. Ei s-au facut remarcati prin inalt spirit civic, putere de munca in folosul partidului si abnegatie in indeplinirea sarcinilor ce le-au fost trasate de tovarasul…’ Acesta ar putea fi discursul de lauda la adresa bravilor conducatori, daca am trai in 1985.

Dar suntem in 2015 si totusi… este foarte adevarat!

Aceiasi care au condus fara intrerupere in ultimii 10 ani mai cer inca doua decenii in care sa hotarasca totul in stomatologia romaneasca.

Presedintii si ceilalti din conducerea CMD Bucuresti, Valcea, Neamt, Satu Mare, Suceava, Vrancea, Braila, Galati, Bistrita, Mehedinti au avut deja doua mandate in conducere. Unii simultan si in Colegiul Local si in cel National.

Asa spunea legea 95/2006, art. 529 (5). Ei nu mai puteau candida. Mandatul legal s-a incheiat in martie 2015. Ca sa isi pastreze puterea si banii (800-1000 de euro net e indemnizatia lunara), au decis sa amane alegerile pentru luna octombrie.

Dar nici asa nu au avut timp pentru a modifica Legea 95 in sensul in care doreau: abrogarea art. care le limita numarul de mandate.

Insa puterea celor din Biroul Organizatiei de Baza al PCR este si acum foarte mare. Fosta colega a lui Sorin Oprescu si Mircea Beuran, tov. Ecaterina Ionescu a reusit sa convinga parlamentari PSD (Florian Popa, fostul rector UMF si Gabriela Firea) si PNL (Ion Luchian) ca trebuie urgent modificata legea astfel incat sa poata avea continuitate aceiasi dinozauri care au experienta UTC, PCR.

Merita citita argumentatia din expunerea de motive (https://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck2015.proiect?idp=15117) conform careia 90% din conducerea CMDR nu ar mai exista si in judetele cu putin medici, nu doreste nimeni altcineva decat cei care s-a sacrificat deja timp de 10 ani.

Daca punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara s-ar fi aplicat, 90% dintre cei care compun acum Consiliul National al CMDR nu ar fi avut dreptul sa fie aici. https://cmdr.ro/images/products/consiliul+national_63669.pdf

Insa iata-i pe toti fostii coordonatori de policlinici, coordonatori din centrele metodologice de indrumare, cum isi pun experienta la dispozitia tinerilor carora le ramane dreptul fundamental sa aplaude si sa voteze doar pe ei!

Odata intrata in vigoare Legea 260, se cere delegatilor din AGN a CMDR sa voteze numar nelimitat de mandate pentru cei care deja ocupa de 10 ani aceleasi functii.

Dinozaurii rosii vor deveni faraonii rosii. Exemplul CMDR a avut valoare de precedent si s-a extins si la CMR si CFR (medici si farmacisti)”, spune Nicolae Cazacu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Bine ati venit in lumea rusa”. Parlamentul din Georgia a adoptat legea „agentilor straini” pe fondul unor proteste masive – Video

Deputatii georgieni au aprobat marti, in a treia si ultima lectura, un controversat proiect de…

2 ore ago

10 ani fara carnet pentru soferii care sunt prinsi bauti sau drogati la volan. Legea a fost adoptata, merge la promulgare la presedintele Romaniei

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege referitor la prevenirea si combaterea…

23 de minute ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

7 ore ago

Moscova anunta ca si-a dotat submarinele cu racheta nucleara Bulava. Aceasta are o raza de actiune de 8.300 de kilometri

Armata rusa a introdus in serviciu racheta balistica intercontinentala Bulava cu lansare de pe submarine,…

2 ore ago

Evadare in Franta, trei gardieni au fost ucisi in timpul unui atac armat asupra dubei penitenciarului. Comando de infractori

Trei ofiteri de penitenciar francezi au fost ucisi si alti doi au fost raniti intr-un…

3 ore ago

D’ale coalitiei: candidatul PSD la o primarie din Vaslui a batut un alegator in varsta de 76 de ani. „Nu am crezut ca voi trai asemenea momente”

Candidatul PSD la primaria comunei vasluiene Oltenesti, Vasile Chirvase, a fost atat de suparat pe…

9 ore ago