politica

„Revoltator ce a facut PSD, a impartit presa: ‘vorbim direct cu sefimea'” – Jurnalistul Cristian Andrei, acreditat la PSD de 13 ani

Jurnalistul Cristian Andrei (Europa Libera) dezvaluie cum a fost organizata conferinta de presa a PSD de joi seara, care a fost transmisa in direct de principalele televiziuni de stiri. Marcel Ciolacu a organizat aceasta conferinta pe furis, fiind chemati doar jurnalisti alesi pe spranceana.

Cristian Andrei spune ca niciodata in ultimii 13 ani, de cand este acreditat ca jurnalist la PSD, nu s-a intamplat ca presa sa fie „impartita” si sa fie chemati doar anumiti jurnalisti: „PSD nu a invitat reporterii acreditati la partid, ci moderatori sau alti jurnalisti. A fost vechea mentalitate a PSD, noi vorbim direct cu sefimea, nu ne mai incurcam cu reporterii acreditati”.

„PSD a impartit ieri presa dupa bunul plac, dupa propriile criterii, in cei care au dreptul sa puna intrebari si cei care nu primesc de la partid acest drept.

Iata care sunt argumentele mele pentru care consider revoltator ce s-a intamplat ieri, plus faptele.

1. PSD a organizat ieri o dezbatere/conferinta cu Marcel Ciolacu / Sorin Grindeanu / Alexandru Rafila. Nu a existat nici un anunt oficial despre acest eveniment. Biroul de presa nu a comunicat ca urmeaza sa aiba loc evenimentul, ca a fost invitata doar o parte a presei. Nu a existat o comunicare oficiala.

2. Acest lucru nu s-a mai intamplat vreodata in cei 13 ani de cand sunt acreditat la PSD. (scuza cu pandemia este doar un pretext)

3. PSD a ales pe cine a dorit dupa propria vointa. PSD a impartit presa, pe scurt. Nu au fost anuntate criteriile pentru participare. E revoltator ca la o conferinta o parte a presei sa aiba dreptul sa puna intrebari, iar o alta parte sa fie invitata sa se uite pe Facebook. Revoltator.

4. Fapt, postul A1 a fost invitat, ProTV nu a fost invitat. Exista vreun criteriu pentru acest fapt? De cand partidele isi aleg invitatii la o conferinta?

5. PSD nu a invitat reporterii acreditati la partid, ci moderatori sau alti jurnalisti. A fost vechea mentalitate a PSD, noi vorbim direct cu sefimea, nu ne mai incurcam cu reporterii acreditati.

6. Va aduceti aminte de mesajele din campania prezidentiala cand Klaus Iohannis a organizat o “dezbatere” cu moderatorii propusi de el? Valul de revolta, mesajele publice? Observati tacerea de astazi. E cineva revoltat de ce s-a intamplat ieri la PSD?

7. Va dati seama ca PSD nu se afla la guvernare si deja aplica aceste metode? Oare cand se vor afla la guvernare, cine va avea dreptul sa participe la conferintele lor?

8. PSD a tinut in aceasta campanie multe conferinte la sediu, la care a avut acces toata presa. De ce a fost nevoie de aceasta dezbatere/conferinta doar pentru numele selectate?

9. Nu stiu de ce au legitimat cei prezenti o conferinta a PSD dedicata doar lor? Fiecare cred ca are propriul raspuns. Nu contest legitimitatea intrebarilor puse, ci doar modul in care acceptam ca partidele pot imparti presa in cei care au voie sa puna intrebari si cei care nu au. Toti cei prezenti se puteau prezenta la o conferinta saptamanala a PSD, nu era o ocazie unica in viata.

10. Daca de maine PSD va cere ca doar o parte a presei sa poata puna intrebari care e solutia? Mergem cei invitati sau spunem ca e revoltator si presa trebuie sa aiba acces egal la eveniment?”, a scris Cristian Andrei pe Facebook.

Citeste si: Ciolacu l-a copiat pe Iohannis, conferinta de la ora 18.00: „Baiatul lui Piedone a ajuns pe lista PSD pentru ca este inclinat catre social-democratie”

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

Diavolul se imbraca de la Prada. Si Piedone se incalta tot de acolo, dar plange de mila pensionarilor saraci

Adept al politicii pasilor marunti, Piedone nu s-a repezit, la intrarea lui pe marea scena…

38 de minute ago

Sondaj alegeri locale: PSD si PNL ar obtine impreuna peste 55% din voturi. Pe locul 3 ar fi AUR

PSD este creditat cu 28,4% din intentiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL…

3 minute ago

„Axa Raului”, tot mai unita: o delegatie nord-coreeana va vizita Iranul pentru a „intari cooperarea intre tarile care se confrunta cu Statele Unite”

O delegatie economica nord-coreeana la nivel inalt va efectua in aceste zile o vizita oficiala…

46 de minute ago

Aproape 40% din blocurile din Bucuresti nu au apa calda din cauza unei avarii majore

Electrocentrale Bucuresti, producatorul de energie electrica si termica al Capitalei, a anuntat ca doua centrale…

16 minute ago

Migratia continua: peste 400 de membri ai filialei AUR din Nehoiu au trecut la PNL Buzau

Peste 400 de membri ai filialei AUR din orasul Nehoiu, judetul Buzau, au parasit formatiunea…

9 minute ago