Revolutia din Sri Lanka. Protestatarii au incendiat locuinta premierului, ieri ei au patruns si in palatul presedintelui – Video

externe

Grupuri mari de manifestanti au luat cu asalt – sambata seara, la Colombo – resedinta premierului srilankez si au incendiat-o, potrivit informatiilor furnizate de politie si de anturajul premierului pentru AFP, citata de Agerpres.

„Manifestantii au intrat in resedinta privata a premierului Ranil Wickremesinghe si i-au dat foc”, au indicat serviciile sefului guvernului.

Presedintele Sri Lankai, Gotabaya Rajapaksa, fugise mai devreme din resedinta sa oficiala, invadata de sute de manifestanti, excedati de prabusirea economica a tarii, care ii cereau demisia.

Premierul convocase de urgenta o reuniune de criza a guvernului, invitandu-i si pe liderii partidelor politice neguvernamentale sa participe, indicand ca este dispus sa demisioneze pentru a deschide calea formarii unui guvern de uniune nationala.

Intre timp, canalele de televiziune locale au difuzat imagini cu sute de persoane care escaladau gardurile palatului prezidential.

Unii manifestantii au difuzat in direct pe retelele de social media inregistrari video care aratau o multime de oameni navalind in interior, unii dintre ei plonjand si veselindu-se in piscina prezidentiala sau intinzandu-se cu un aer amuzat pe paturile din dormitoarele resedintei.

Responsabili guvernamentali au declarat pentru AFP ca nu cunosc intentiile presedintelui Rajapksa dupa fuga sa. „Asteptam instructiuni”, a declarat un inalt functionar. „Nu stim nici unde se afla el, ci doar ca este in siguranta, cu marina srilankeza!”.

Mai mult despre:

Comentarii: