Revolutia Romana ajunge in Parlamentul European. Rezolutie initiata de PPE si sustinuta de toate grupurile politice

politica

Europarlamentarul PNL Siegfried Muresan anunta ca Parlamentul European va adopta saptamana viitoare o rezolutie despre Revolutia din Romania.

„Va anunt ca Parlamentul European va adopta saptamana viitoare pentru prima oara o rezolutie despre Revolutia din Romania Conferinta presedintilor de grupuri parlamentare din Parlamentul European a aprobat in aceasta seara cererea Grupului parlamentar al PPE prin care, saptamana viitoare, plenul Parlamentului European va avea o dezbatere si va adopta o rezolutie privind comemorarea Revolutiei Romane din 1989. Este prima data cand Parlamentul European adopta o pozitie oficiala despre Revolutia Romana. ➡ La 30 de ani de la Revolutie, oamenii au dreptul sa afle adevarul”, a scris Siegfried Muresan, pe Facebook.

Europarlamentarul Rares Bogdan a anuntat anterior ca rezolutia este sustinuta de principalele grupuri politice din PE.

„Proiectul de rezolutie are ca scop recunoasterea faptului ca in Romania a fost cea mai sangeroasa Revolutie. Rezolutia este sustinuta de Grupul Popularilor Europeni, (PPE), Grupul Renew si Grupul Socialist (S&D)

Le datoram adevarul celor 1165 de victime si peste 3200 de raniti de acum 30 de ani. Datorita lor vorbim liberi, organizam alegeri, suntem o democratie. In plenul PE a mai fost comemorata Revolutia de Catifea din Cehia si caderea conunismului in Polonia. Doar Germania a mai obtinut Rezolutie, pentru a marca momentul caderii zidului Berlinului. Marea batalie este sa solicitam ca, dupa 30 de ani, sa stim cine au fost vinovatii pentru baia de sange de la Bucuresti, Timisoara, Cluj, Sibiu, Cugir

Le adresez INViTATIA sincera tuturor celor 32 de europarlamentari romani sa semneze aceasta REZOLUTIE. Este un moment in care putem arata ca toti cei de aici si cei din tara care ne-au acordat increderea vrem sa stim cine a tras in noi, dupa 22, pana in 22 stim!”, a scris Rares Bogdan pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: