Revolutie ardeleneasca in Capitala. Primarul Ciucu: „Va fi ca la Oradea. Cine sapa un sant de 60 de centimetri, TREBUIE sa repare tot trotuarul”

politica

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anuntat joi ca nu va mai tolera ca lucrarile de pe spatiul public sa se faca de mantuiala. Invocand exemplul de la Oradea, Ciucu afirma ca „cine sapa un sant de 60 de centimetri, trebuie sa repare tot trotuarul, pe o latime de 2 metri, ca la Oradea!”.

„Sunt un car de nervi. Am fost sa receptionez (pesonal sa verific!) inca o lucrare iar in drum m-am oprit la o alta, semnalata de cetateni, care va veni la receptie in viitorul apropiat.

‘Mozaicul’ si gaura din stanga colajului, la fel ca santul din dreapta sus, sunt opera Companiei Municipale Mangementul Traficului. Evident ca nu a existat o coordonare intre aceasta companie municipala si lucrarile facute in graba de catre ADP Sector 6, derulate cu un operator privat, la presiunea fostului primar!

Mesajul meu este urmatorul: cine sapa un sant de 60 de centimetri, TREBUIE sa repare tot trotuarul, pe o latime de 2 metri, ca la Oradea! Aceste bulevarde mari tin de PMB si voi propune un proiect Consiliului General pentru ca acest lucru sa se intample! Pe strazile secondare ma ocup eu prin hotarare de Consiliu Local. Oricum, stam execrabil la coordonarea lucrarilor, planificarea lor. E ca la nebuni”, a scris Ciucu pe Facebook.

„Pozele din dreapta-jos arata cum au fost refacute lucrarile dupa ce am mai refuzat receptia odata. Asta pentru ca s-a lucrat fara proiect, de ochii lumii, in febra alegerilor!!! Exact cand ma rugam de fostul primar sa nu le faca in graba, sa astepte sa le fac eu ca lumea!

Si sunt un car de nervi pentru ca sunt facute pe bani imprumutati si ca au doar 3 ani garantie si pentru ca sunt proaste! Eu nu platesc asa ceva.

Lucrarea pentru care am iesit pe teren este okayish, o vom receptiona dupa cateva imbunatatiri superficiale pe care deja le-am cerut!

Sa se stie: Cine vine la licitatii in Sectorul 6 trebuie sa livreze calitate. Sectorul 6 are un primar mai… pretentios si nu ia nici spaga”, a mai spus Ciucu.

Sunt un car de nervi. Am fost sa receptionez (pesonal sa verific!) inca o lucrare iar in drum m-am oprit la o alta,…

Posted by Ciprian Ciucu on Thursday, 26 November 2020

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anuntat in urma cu doua saptamani ca dupa ce a vizitat Clujul si Oradea, unde s-a intalnit cu Emil Boc si Ilie Boljan, are noua viziune despre ce trebuie facut in Capitala.

„Azi, la Oradea, mi-am petrecut ziua cu primarul orasului, Florin Birta si cu actualul presedinte al Consiliului Judetean, Ilie Bolojan. Florin Birta a fost alaturi de Ilie Bolojan ca viceprimar in toti acesti ani si, va spun, nu stiu daca dl. Bolojan putea face o alegere mai buna.

Ziua de azi a fost revelatoare pentru mine. Dupa mai multe discutii tehnice, despre modus operandi, am ajuns in miezul lucrurilor, la chestiuni care tin de atitudinea corecta pe care un primar trebuie sa o aiba fata de mandatul sau. Efectiv, acum imi este clar, mult mai clar, foarte clar, ceea ce trebuie sa fac in primele 6 luni ale mandatului meu. Acestea sunt cele mai importante, sunt cruciale. Voi intra in amanunte despre ceea ce am gasit si ce am invatat la Oradea intr-o postare ulterioara.

Acum vreau doar sa va impartasesc sentimentul care ma domina: decizia de a veni in aceste zile la Cluj si la Oradea a fost excelenta! Mi s-au deschis ochii, e posibil sa fie cruciale pentru mandatul meu si Sectorul nostru. Pot parea vorbe mari, dar va spun ca asa simt. Si eu, si administratorul public, Paul Moldovan, revenim in Bucuresti inspirati”, a anuntat Ciucu.

Concret, ce a invata Ciucu dupa vizita la Cluj:

Nu poti rata sa nu observi calitatea lucrarilor, atentia la detaliu si la functionalitati. Ovidiu Cimpean, unul dintre principalii colaboratori ai primarului Emil Boc, mi le-a explicat cu rabdare.

Pavajul are 10 cm, ca sa nu se sparga. Ovidiu zice ca 200 de ani nu il mai schimba nimeni. La noi, la Romana, Universitate si Unirii deja e crapat sau spart. S-a folosit pavaj de 4 cm.

Strada cu pista verde avea 4 benzi. Acum are 2. A fost latit trotuarul si a aparut pista de biciclete cu latime de un metru si jumatate.

Mobilierul stradal este simplist, este pozitionat astfel incat sa descurajeze parcare pe trotuar (colt etc.), cu rost. Stalpii, bancile, au prize pentru auto si biciclte/trotinete electrice, Wi-Fi, iluminat, usb etc.

Capacele de canal sunt din peisaj, nu fac nota discordanta. Copacii au fost plantati de curand dar nu sunt doar niste nuiele, deja asigura umbra vara, pot respira si au un grilaj care sa retina noroiul.

Revin, e fain atunci cand calitatea lucrarilor este normalitate. Fara defecte din start, durabile.

Mai mult despre:

Comentarii: