Revolutie in Romania. Mii de oameni scandeaza „PSD, ciuma rosie” si „Parlament murdar, nu va mai toleram nesimtirea”

news

Mii de oameni adunati in marile orase ale tarii protesteaza fata de refuzul parlamentarilor de a permite anchetarea lui Gabriel Oprea pentru moartea politistului Bogdan Gigina.

In Bucuresti se afla peste 4.000 de oameni langa sediul Senatului, unde scandeaza „PSD, ciuma rosie”, „Vrem dreptate!”, „Egalitate in fata legii”, „Demisia urgenta a cercetatilor penal” si „Parlament murdar, nu mai toleram nesimtirea voastra”.

O parte din multime scandeaza „Antena 3, niste derbedei”.

Manifestantii, care au ajuns la gardul Palatului Parlamentului, scandeaza „Aveti o vina, Bogdan Gigina” si „DNA, jos cu mafia”.

protest3

Protestatarii au blocat bulevardul din preajma Parlamentului. „Datorita manifestatiei de la Palatului Parlamentului (Senatul Romaniei), in urma careia manifestantii au patruns pe carosabil, s-a aplicat devierea traficului pe Calea 13 Septembrie, intre Bulevardul Libertatii si Hotel Marriot. Recomandam conducatorilor auto sa evite deplasarea in zona, sa respecte semnalele politistilor si sa foloseasca rute ocolitoare pentru deplasare”, a transmis Politia Capitalei.

De asemenea, un grup de motociclisti au participat la manifestatie in amintirea motopolitistului Bogdan Gigina.

La Cluj circa 200 de persoane scandeaza „DNA nu te Oprea!”, „Solidaritate!”, „Cercetati nu imunizati”, „Cine nu sare nu vrea schimbare”, potrivit corespondentului actualdecluj.ro. Printre protestatari sunt mai multi bicliclisti si cativa oameni cu copii.

Sute de oameni s-au adunat si in in Piata Operei din Timisoara.

timisora

La Constanta, in parcul Primariei, s-au adunat in jur de 20 de persoane care protesteaza pasnic, scrie Ziua de Constanta.

Zeci de oameni s-au adunat si in Piata Sfatului din Brasov si cer ca Oprea sa renunte la imunitatea parlamentara pentru a putea fi anchetat. Manifestantii striga „Rusine Oprea” si flutura pancarte cu mesaje precum „Parlament Penal”, „Oprea Anchetat”, „Egali in fata legii” si „Absent nemotivat 364 de zile. O zi am fost la parlament sa-mi votez pensia speciala”, relateaza Adevarul.

Mitinguri au avut loc in mai multe orase: Timisoara – Piata Operei, Brasov – in fata Prefecturii, Constanta – Parcul Primariei, Cluj – Piata Unirii, Craiova – Piata Mihai Viteazul, Iasi – Piata Unirii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: