Revolutie in Romania, vine legalizarea. Un procuror-sef din DIICOT este de acord cu renuntarea la urmarirea penala pentru detinere de droguri usoare

news

marijuana

Seful interimar al Sectiei pentru combatere a traficului de droguri din DIICOT, procurorul Bogdan Felician Voicu, a declarat luni la CSM ca este de acord cu practica procurorilor de a renunta la urmarirea penala pentru detinere de droguri usoare in vederea consumului.

El a fost audiat de Sectia pentru procurori a CSM pentru titularizarea pe post. Procurorul Voicu a fost propus de ministrul Justitiei Tudorel Toader pentru postul de sef al Sectiei Antidrog din DIICOT.

Procurorul Bogdan Voicu a declarat ca, numai anul trecut, procurorii DIICOT au dat solutii de renuntare la urmarirea penala (RUP) in peste 1900 de dosare de detinere de droguri usoare in vederea consumului.

El a precizat apoi ca nu este pentru dezincriminarea detinerii de droguri usoare in vederea consumului, ci doar pentru solutionarea acestor tip de dosare cu decizii de renuntare la urmarirea penala.

„Legea ne obliga sa investigam atat infractiuni de detinere de droguri in vederea consumului propriu, cat si de efectuare de orice alta operatiune de traficare a unor astfel de substante. Repet, de la un simplu dosar, si nu o data s-a intamplat chestia asta, cu mijloace specifice de investigatie si cu cheltuieli relativ minime, de la un dosar relativ simplu de detinere de droguri in vederea consumului propriu a fost devoalata si trasa la raspundere penala o adevarata grupare implicata, organizata”, a declarat procurorul Bogdan Voicu, seful Antidrog din DIICOT, citat de g4media.ro.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: