Revolutie in Spania. 2 milioane de oameni sunt in strada la Barcelona – Video

externe

Aproximativ doua milioane de oameni participa la un miting urias in Barcelona, la apelul celor care militeaza pentru separarea de Spania.

Protestatarii au plecat in urma cu doua zile din cinci orase ale Cataloniei. Au mers pe jos zeci de ore, in ceea ce ei au numit „Marsul pentru libertate”, pana in centrul capitalei catalane.

Intreaga regiune este absolut paralizata. Traficul aerian, rutier si feroviar este perturbat. Zeci de zboruri care ar fi urmat sa decoleze de pe aeroprotul El Prat au fost anulate.

Numeroase zone si monumente turistice au fost inchise. Este si cazul celebrului monument Sagrada Familia, care a fost inchis vizitatorilor dupa ce mii de manifestanti s-au strans in fata ei.

Odata cu inserarea, fortele de ordine au trecut la represalii.

Este deja a cincea zi de proteste in Catalonia. Zeci de mii de oameni au iesit in strada in ultimele patru seri in Barcelona, unde manifestatiile au fost marcate de violente extreme.

Protestele din Barcelona au amanat si derby-ul dintre catalani si Real Madrid. Programat initial weekendul viitor, El Clasico se suprapunea cu o manifestatie publica. Astfel, Liga si Federatia le-au dat posibilitatea cluburilor sa aleaga o noua data – sambata, 7 decembrie sau miercuri, 18 decembrie.

Mai mult despre:


Comentarii: