Revolutie si in Sanatate. Medicii si asistentele care mai accepta spaga vor fi dati afara

news

Ministrul Sanatatii, Victor Costache, anunta ca intentioneaza sa modifice contractele de angajare ale personalului medical astfel incat medicii si asistentele care primesc spaga sa poata fi concediati imediat.

„Nu cred ca exista o solutie magica, dar trebuie sa iesim din zodia spagii. Sunt spitale in care acest fenomen nu mai exista. De aceea nu-mi place sa dam vina pe pacienti. Stiti bine ca unul din clisee este ca nu-i poti opri pe pacienti sa dea plicuri. Fals! Sunt multe spitale in care acest fenomen a fost eradicat. Nu cred nici ca trebuie sa trecem in extrema cealalta. La un moment dat, stiti ca era si un hotline pentru denuntarea spagii. Nici aceste metode nu au dat rezultate.

Asteptam un punct de vedere al juristilor daca se poate implementa in contractul care se semneaza ca aceste practici duc la incetarea contractului de munca. Ar trebui lucrat impreuna cu Colegiul medicilor pentru a da si sanctiuni la nivelul Colegiului. Probabil cateva exemple cu incetarea contractelor de munca ar fi foarte bune, dar nu e o singura masura care sa functioneze”, a declarat Victor Costache la B1 TV.

„Va asigur ca toleranta e zero!”, a subliniat ministrul Sanatatii, spunand ca „spaga, un fenomen reprobabil” nu se regaseste in spatiul UE.

Mai mult despre:

Comentarii: