„Rezistati, nu cedati!”. Sute de oameni ii aplauda pe magistratii bucuresteni care protesteaza pe treptele Palatului de Justitie – Video

news

Peste o suta de judecatori si procurori protesteaza, vineri seara, pe scarile Palatului de Justitie din Bucuresti. Sute de manifestanti se afla peste drum, incurajandu-i pe magistrati.

Magistratii protesteaza in tacere, tinand in maini coli de hartie pe care au mesaje de sustinere a independentei justitiei. Sute de manifestanti se afla peste drum, in semn de sustinere.  „Nu vrem sa fim condusi de hoti”, „Cinste lor, cinste magistratilor”, „Rezistati, nu cedati!”, scandeaza manifestantii.

Parchetul Tribunalului Bucurestia anuntat, vineri, ca isi suspenda activitatea cu publicul pana la intrunirea tuturor adunarilor generale ale parchetelor din cadrul Ministerului Public, respectiv 27 februarie, considerand ca modificarile intempestive aduse legilor justitiei prin ordonanta de urgenta, fara consultarea Consiliului Superior al Magistraturii si a corpului de magistrati, au un impact major asupra activitatii Ministerului Public.

„La data de 22 februarie 2019, Adunarea generala a procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, intrunita in baza Hotararii nr. 95 din 20.02.2019 a Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, a decis, cu unanimitatea celor prezenti, insusirea in integralitate si sustinerea considerentelor hotararii mentionate, apreciindu-se ca modificarile intempestive aduse legilor justitiei prin ordonanta de urgenta, fara consultarea Consiliului Superior al Magistraturii si a corpului de magistrati, au un impact major asupra capacitatii Ministerului Public, in ansamblul sau, de a-si aduce la indeplinire indatoririle constitutionale”, anunta procurorii.

In acest context, s-a pus in discutie adoptarea unei forme de protest, stabilindu-se, in prima faza, suspendarea activitatii nemijlocite cu publicul pana la intrunirea tuturor adunarilor generale ale parchetelor din cadrul Ministerului Public, respectiv 27.02.2019.

Mai mult despre:

Comentarii: