Rezistenta a respins un nou atac masiv al Rusiei la Mariupol. 150 de invadatori au fost ucisi si doua tancuri si alte cateva vehicule blindate au fost distruse

externe

Armata ucraineana a anuntat ca fortele sale au respins o noua ofensiva a trupelor ruse asupra orasului Mariupol, care de mai multe zile este asediat, transmite DPA, citata de Agerpres.

Aproximativ 150 de atacatori rusi au fost ucisi si doua tancuri si alte cateva vehicule blindate au fost distruse, a precizat Statul Major al fortelor armate ucrainene.

Batalionul ultranationalist Azov, din cadrul armatei ucrainene, a postat pe canalul Telegram imagini cu vehicule militare ruse distruse.

Orasul Mariupol, port la Marea Azov, este incercuit de unitati ale armatei ruse si ale separatistilor prorusi.

Majoritatea incercarilor de evacuare a civililor din acest oras strategic – unde infrastructura a fost avariata grav – au inregistrat mici progrese.

De la inceputul invaziei militare ruse pe 24 februarie, peste 13.500 de soldati rusi au fost ucisi, potrivit informatiilor furnizate de Kiev, care nu au putut fi verificate din surse independente. De asemenea, fortele ucrainene au distrus peste 400 de tancuri si aproximativ 1.300 alte vehicule blindate, precum si 81 de avioane si 95 de elicoptere militare ruse.

Pe de alta parte, circa 300 de civili din Mariupol au reusit sa ajunga in orasul Zaporojie, la bordul al aproximativ 160 de automobile.

Cel putin 200.000 de persoane trebuie evacuate urgent din Mariupol, conform estimarilor autoritatilor ucrainene. Rusia dezminte ca actiunile sale au drept tinte civili.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: