„Rezistenta devine datorie”. Protestatarii se intorc joi in Piata Victoriei, nu se lasa infricosati de agresiunile jandarmilor

news

Comunitatea „Coruptia ucide” anunta un nou mare protest, joi, in Piata Victoriei. Protestul are loc dupa ce, miercuri, jandarmii au intervenit in forta pentru a-i intimida pe manifestanti.

„Noi NU plecam. VOI plecati! Azi ne vedem din nou, uniti impotriva abuzurilor unei puteri care nu mai tine cont de cetateni, de reguli democratice, de viitor, de dreptul de a protesta fara sa fii incarcerat si bruscat de institutii subordonate care devin represive. De nimic in afara disperarii de a apara propriile interese!

Avertizam ca ordinul ilegal executat nu scapa de raspundere legala pe nimeni (pentru Jandarmeria Romana care are ca atributie principala protejarea tuturor cetatenilor, nu doar a celor care o transforma in marioneta)

Cand legea devine instrumentul lor de a acapara o tara, rezistenta devine datorie. Si nu doar ca rezistam, acum trebuie sa plece”, anunta „Coruptia ucide” pe Facebook.

Peste 4.000 de oameni au protestat, miercuri, timp de aproximativ cinci ore, in Piata Victoriei din Capitala fata de modificarea codurilor penale. In timpul protestelor, au avut loc altercatii intre manifestanti si jandarmi, opt persoane fiind ridicate de fortele de ordine si duse la Politie. Manifestatia a degenerat dupa ora 21.00, dupa ce mai multi protestatari au vrut sa se aseze pe carosabil pe bulevardul Aviatorilor, care este inchis circulatiei rutiere, si au existat imbranceli intre protestatari si jandarmi.

Un alt protest a avut loc, miercuri, in Palatul Parlamentului fata de modificarea Codurilor penale, dar si in Parcul Izvor, unde deputatul PSD Nicolae Bacalbasa a fost huiduit, a fost impins de unul dintre protestatari si a avut nevoie de protectia jandarmilor, care l-au escortat pana la metrou. Protestul a inceput in timp ce premierul Viorica Dancila prezenta in plenul Parlamentului pregatirile pentru preluarea de catre Romania a presedintiei Consiliului Uniunii Europene in 2019.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: