Rezistenta din Afganistan, inca o victorie: „Operatiunea talibanilor a esuat lamentabil. Bufonii talibani musca din tarana”

externe

Fortele de rezistenta din nordul Afganistanului, din Valea Panjshir in special, anunta ca au reusit sa respinga ofensiva talibana de duminica noapte. „Bufonii talibani vor musca tarana”, anunta Frontul National de Rezistenta (FNR).

UPDATE 50 de talibani au fost ucisi, iar alti 20 au fost luati prizonieri. Un singur membru al rezistentei a fost ucis.

„Operatiunea ofensiva de aseara a talibanilor a esuat lamentabil”, se anunta pe contul oficial de Twitter al FNR.

„Fortele sovietice au esuat de 7 ori sa cucereasca valea Panjshir in anii 1980, iar Panjshir a rezistat si in anii 1990 in fata talibanilor. Inca o data 3000+ bufoni talibani se indreapta spre noi pentru a musca tarana”, a mai anuntat rezistenta.

Citeste si: Bastionul anti-taliban din Valea Panshir. Nici rusii nu au reusit sa-i cucereasca, acum se ridica iar la lupta contra talibanilor: „Avem depozite de munitie si arme pe care le-am strans cu rabdare inca de pe vremea tatalui meu, pentru ca stiam ca aceasta zi ar putea veni”

Talibanii au anuntat duminica aceasta ca „sute” de combatanti de-ai lor se indreapta spre Valea Panjshir, la nord-est de Kabul, una dintre rarele zone din Afganistan care se sustrage controlului gruparii islamice, informeaza AFP.

„Sute de mujahedini ai emiratului islamic se indreapta spre provincia Panjshir pentru a prelua acolo controlul, dupa ce responsabili locali au refuzat sa o predea in mod pasnic”, au anuntat talibanii pe contul lor de Twitter in araba.

Talibanii au intrat pe 15 august in capitala Kabul fara a intampina prea mare rezistenta, in urma unei ofensive fulgeratoare incepute in luna mai, dupa ce a inceput retragerea fortelor americane si ale NATO.

La inceputul saptamanii aparusera informatii ca fostul vicepresedinte afgan Amrullah Saleh si Ahmad Massoud, fiul unui cunoscut comandant militar afgan, organizeaza o miscare de rezistenta impotriva insurgentilor talibani in provincia Panjshir, miscare denumita Frontul National de Rezistenta (FNR).

Ahmad Massoud este fiul lui Ahmad Shah Massoud, erou al rezistentei mujahedinilor impotriva invaziei sovietice, care apoi a luptat impotriva talibanilor. Comandantul Ahmed Shah Massoud, supranumit „Leul din Panjshir’, a fost asasinat de reteaua terorista al-Qaida in 9 septembrie 2001, cu doua zile inainte de atentatele de pe teritoriul american.

„Talibanii nu vor dura daca vor continua astfel. Suntem gata sa aparam Afganistanul si atentionam impotriva unei bai de sange”, a declarat duminica Ahmad Massoud pentru postul Al-Arabiya.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: