Rezultate Bac. Judecatorul Cristi Danilet ironizeaza regimul analfabetilor PSD: „Doar daca vrei sa lucrezi in ‘statul paralel’ trebuie sa iei Bac-ul, apoi licenta, apoi admiterea la INM”

politica

Judecatorul Cristi Danilet afirma ironic pe Facebook, dupa aparitia statisticilor dezastruoase privind promovabilitatea la Bac, ca „asta nu inseamna ca nu poti ocupa functii in stat, si ma refer la cele alese sau numite, desigur”. „In plus, sa nu uitam ca nu trebuie sa fie nici licentiat, nici cu Bac-ul luat si – nu stiati?! – nici macar sa fi absolvit vreo clasa ca sa ajungi primar, consilier local, consilier judetean, parlamentar, ministru ori
Presedinte al tarii”, ai spune Danilet.

„Ieri s-a publicat stirea cum ca 3 din 5 copiii inscrisi la scoala in urma cu 12 ani nu au dat sau nu au luat Bacalaureatul. Ni s-a reamintit ca ei sunt cei care, potrivit ultimului test PISA. au gradul de analfabetism functional de 40%.

Nu este nici pe departe cea mai slaba generatie de pana acum. Eu urmaresc ce se intampla in Universitati. De exemplu, stiu o facultate unde in urma cu 4 ani au debutat 600 de studenti si anul acesta au luat licenta doar 100 de absolventi. Cum la facultati sunt cei cu Bac-ul luat in urma cu 3-4 ani, daca as extrapola intuitiv constatarea mea de mai sus la majoritatea facultatilor din Romania, as deduce ca gradul de analfabetism functional este mai mare decat credem noi.

Sa fim optimisti, totusi: asta nu inseamna ca nu poti ocupa functii in stat, si ma refer la cele alese sau numite, desigur. In plus, sa nu uitam ca nu trebuie sa fie nici licentiat, nici cu Bac-ul luat si – nu stiati?! – nici macar sa fi absolvit vreo clasa ca sa ajungi primar, consilier local, consilier judetean, parlamentar, ministru ori
Presedinte al tarii.

Doar daca vrei sa lucrezi in ‘statul paralel’ trebuie sa iei Bac-ul, apoi licenta, apoi admiterea la INM si totul insumeaza peste 50 de examene. Si cica puterile sunt separate si egale…”, a scris Danilet pe Facebook.

Doar 86.794 de elevi au reusit sa promoveze Bacalaureatul 2019, potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Educatiei. In procente, inseamna ca 67,2% dintre elevii care au sustinut examenul de BAC 2019 au promovat. Este cea mai mica rata de promovare din ultimii patru ani.

Mai mult despre:


Comentarii: