Rezultate oficiale. Premierul Orban si cei 12 ministri testati la Parlament nu sunt infectati cu coronavirus

news

Premierul in exercitiu, Ludovic Orban, a fost testat in cursul zilei pentru noul coronavirus (COVID-19), iar rezultatul este negativ, anunta vineri seara Grupul de Comunicare Strategica (GCS).

De asemenea, ministrii care au fost testati la Parlament au rezultate negative, precizeaza GCS.

Ministrii care au fost testati, rezultatul fiind negativ, sunt: Victor Costache, Raluca Turcan, Nicolae Ciuca, Florin Citu, Virgil Popescu, Adrian Oros, Marcel Bolos, Marcel Vela, Ionut Stroe, Costel Alexe, Bogdan Gheorghiu, Ion Stefan, mai arata sursa citata.

Premierul Orban a anuntat vineri ca toti ministrii si membrii de partid prezenti vineri la sedinta conducerii liberale vor fi testati dupa ce senatorul PNL Vergil Chitac a fost infectat cu coronavirus.

”Vom fi la dispozitia medicilor, pentru a se face ancheta cu toate persoanele cu care am intrat in contact. Eu, ca premier interimar, ma voi izola la Vila Lac, de unde voi lua toate deciziile. Ministrii vom vedea unde se vor izola, pana la sosirea rezultatelor. Le-am recomandat sa nu aiba niciun contact cu niciun angajat”, a precizat Orban, care a dat asigurari ca ministrii isi vor exercita toate atributiile.

Premierul a spus ca diagnosticele vor fi facute publice.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca l-a desemnat pe Ludovic Orban pentru functia de premier.

„Singura propunere pe care am primit-o este Ludovic Orban si, in consecinta, l-am desemnat pe domnul Ludovic Orban pentru pozitia de prim-ministru al Guvernului”, a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

El a adaugat ca are promisiuni de la toate partidele politice ca se vor implica in Parlament pentru a trece cu „mare celeritate” prin toate procedurile, in asa fel incat, in foarte scurt timp, posibil sambata, sa aiba loc votul de investire a Guvernului Orban.

Mai mult despre:


Comentarii: