Rheinmetall si guvernul ucrainean deschid o fabrica de reparatii de tancuri: „Etapa importanta in construirea arsenalului lumii libere”

externe

Leopard 2 A5, tanc

Guvernul de la Berlin a cerut producatorului de armament Rheinmetall sa sprijine armata ucraineana mai mult in utilizarea de echipamente militare din Germania. Acum, Rheinmetall si Ucraina au deschis prima fabrica comuna de reparatii de tancuri si o unitate de productie, rezulta dintr-un comunicat al Ministerului ucrainean pentru industrii strategice, relateaza Der Spiegel.

„Deschiderea unei unitati de productie comune cu Rheinmetall nu este doar un pas spre victoria Ucrainei, ci si o etapa importanta in construirea arsenalului lumii libere”, a declarat ministrul Olexandr Kamisin, potrivit comunicatului.

In luna mai a anului trecut, Rheinmetall a infiintat o societate mixta cu compania ucraineana de armament Ukroboronprom pentru repararea si intretinerea vehiculelor blindate in Ucraina.

Potrivit Ministerului Apararii de la Kiev, primul centru de service comun va permite repararea si intretinerea rapida a echipamentelor germane direct in Ucraina. Acest lucru ar trebui sa creasca semnificativ eficienta fortelor armate. Specialistii ucraineni lucreaza in centrul de productie comun, in timp ce reprezentantii companiei germane vor prelua supravegherea tehnica, potrivit unui comunicat.

„Este foarte important pentru noi sa sprijinim Ucraina in mod eficient si fiabil”, a declarat directorul general al Rheinmetall, Armin Papperger, potrivit comunicatului. Piesele de schimb ar trebui sa fie livrate rapid. Potrivit unei declaratii anterioare a Rheinmetall, cooperarea urmeaza sa fie extinsa pentru a include productia comuna a unor produse selectate ale grupului german in Ucraina.

„Intreprinderea comuna va fi activa in domeniile de service si intretinere, asamblare, productie si dezvoltare de vehicule militare si va fi initial activa exclusiv pe teritoriul ucrainean”, a anuntat anul trecut Rheinmetall. Cu sprijinul companiilor occidentale de armament, Ucraina vrea sa devina in viitor unul dintre principalii producatori de arme din lume.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: