life

Ringul de dans din „Febra de sambata seara”, scos la licitatie

Ringul de dans din clasicul film „Febra de sambata seara” va fi scos la licitatie luna viitoare si se asteapta sa aduca pana la 300.000 de dolari, potrivit CNN.

Cu luminile sale intermitente, ringul de dans a oferit fundalul perfect pentru ca personajul lui John Travolta, Tony Manero, sa-si etaleze miscarile de dans acum emblematice in camasa lui alba. Acum, cu aproape 50 de ani mai tarziu, este vedeta licitatie „Legende ale Hollywoodului”, care va fi organizata de Julien’s Auctions in perioada 12-15 iunie in Los Angeles si online.

Filmul din 1977 a devenit un fenomen cultural.

Ringul de dans masoara aproximativ 7 metri lungime si 5 metri latime) si are 288 de becuri care ard intermitent. A fost realizat pentru film si montat la 2001 Odyssey Disco din Brooklyn, New York, unde au fost filmate multe dintre scene.

Dupa ce filmarile s-au terminat, ringul de dans a ramas la club pana s-a inchis, cand a fost cumparat de un angajat.

John Travolta a fost nominalizat la Oscarul pentru cel mai bun actor pentru interpretarea personajului Tony Manero.
Performanta sa in rolul lui Tony Manero, un italo-american din Brooklyn care scapa de tensiunile sociale din cartierul sau dansand la discoteca locala, i-a adus lui Travolta o nominalizare la Oscar si l-a facut cunoscut. Intre timp, filmul si coloana sa sonora captivanta la care a contribuit si trupa Bee Gees au contribuit la repopularizarea muzicii disco in intreaga lume intr-un moment in care dominatia sa scadea.

Coloana sonora a inclus noi hituri ale Bee Gees precum „Stayin’ Alive”, „Night Fever” si „You Should Be Dancing”, a devenit cea mai vanduta coloana sonora din toate timpurile, a castigat Albumul Anului la cea de-a 21-a editie a Premiilor Grammy in 1979 si a fost adaugat la National Recording Registry din Biblioteca Congresului in 2012, consolidandu-si semnificatia culturala.

Printre celelalte obiecte soase la licitatie se afla unul dintre elementele de recuzita ale Arcei Legamantului, din primul film cu Indiana Jones, „Cautatorii arcei pierdute”. A fost folosit pentru a testa cadrele filmului cu figuri decupate reprezentand actorii de langa el si este de asteptat sa se vanda cu pana la 70.000 de dolari. Costumul de bowling al lui Jeff Bridges, pe care il poarta in ultimele trei scene din „Marele Lebowski”, s-ar putea vinde cu 200.000 de dolari.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Numarul de magari in Pakistan a crescut la 5,9 milioane. Economia rurala este strans asociata cu aceste animale

Populatia de magari din Pakistan a crescut cu 1,72%, ajungand la 5,9 milioane de exemplare…

10 minute ago

Summitul din Elvetia, de la Buergenstock, ar putea pregati terenul pentru un „viitor proces de pace” in Ucraina, la care sa ia parte si Rusia

Intr-o analiza a summitului din Elvetia, al liderilor mondiali care cauta modalitati de a pune…

19 minute ago

Protest in Piata Victoriei: „Invatati sa numarati”/ „Democratie, nu hotie”. Ciolacu refuza sa il demita pe Grebla

Cateva sute de persoane protesteaza, vineri seara, in Piata Victoriei, in legatura cu numeroasele nereguli…

10 ore ago

Premiera, Ciolacu a dat afara o PSD-ista. Directoarea adjuncta a DNSC a fost acuzata de fostul ambasador SUA ca este o „sustinatoare a comunistilor chinezi”

Maria-Manuela Catrina a fost eliberata, la cerere, din functia de director adjunct al directorului Directoratului…

10 ore ago

Italia neaga ca ar fi eliminat referintele la LGBTQ si la avort din declaratia G7

Guvernul de extrema dreapta al Italiei a negat ca a eliminat referirile la avort si…

11 ore ago

SUA sanctioneaza o grupare israeliana pentru atacurile asupra ajutoarelor umantare pentru Gaza

SUA au impus sanctiuni unui grup israelian despre care spune ca a atacat convoaiele cu…

11 ore ago