Risca ministrul Drula sa fie demis dupa ce a spus de Citu ca e ”zombie”? Premierul da raspunsul

politica

Premierul Florin Citu a iesit duminica intr-o noua conferinta de presa unde a discutat atat problemele cauzate de pandemia de COVID-19, cat si de cele politice.

Intrebat daca la acest moment considera ca se poate merge inainte in actuala formula guvernamentala, Citu a raspuns afirmativ.

”Bineinteles, coalitia poate merge mai departe, coalitia este acolo sa guverneze. Cred ca trebuie sa intelegem cu totii ca exista o diferenta intre actul politic, care e in Parlament, si actul de guvernare”, a declarat premierul.

El a fost chestionat daca urmeaza sa decida si alte remanieri, mai ales ca ministrii USR-PLUS i-au adresat cuvinte grele in spatiul public. Unul dintre acestia a fost ministrul Transporturilor, Catalin Drula, care a spus ca premierul e un ”zombie politic” si trebuie sa plece.

”V-am spus ca nu comentez opiniile membrilor Cabinetului. Tot ceea ce pot sa-i asigur pe membrii Cabinetului e ca de fiecare data voi face evaluare pe ceea ce fac si nu pe ceea ce spun”, a spus Citu, intrebat daca il da afara pe Drula.

Totusi, cand jurnalistii l-au intrebat cum vede declaratia lui Ludovic Orban, care a spus ca orice ministru ar trebui sa aiba demisia scrisa inainte sa critice premierul, Citu a opinat ca ”e o declaratie foarte buna a presedintelui”.

Jurnalistii au vrut sa stie si daca e cumva vizat ministrul de Interne, Lucian Bode, dupa tragedia de la Pitesti de vineri, cand un batran a murit prin asfixiere dupa ce politistii s-au urcat pe el in timp ce-l imobilizau, Citu a spus ca asteapta rezultatul anchetei.

”Am avut o discutie, i-am cerut o ancheta foarte rapida si i-am spus ca vinovatii trebuie sa raspunda, deja se ocupa de situatie”, a conchis premierul.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: