Rise Project l-a gasit pe individul „Bomba bombelor”. Un infractor condamnat pentru talharie

news

Rise Project l-a depistat pe individul care, joi seara, sub masca anonimatului, l-a acuzat la Antena 3 pe Nicusor Dan ca ar fi luat mita de la el. Numele acestuia este Valentin Daniel Bololoi si a fost arestat in 2002 pentru talharie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale. 

„Hai sa vezi cine e misteriosul cu care a vorbit aseara Antena 3: Se numeste Valentin Daniel Bololoi si este personajul cu vocea distorsionata si imaginea protejata, prezentat ieri drept ‘bomba bombelor, detonata!’ pe burtiera galbena a emisiunii lui Mihai Gadea.

Sub protectia anonimatului, el a facut mai multe acuzatii la adresa principalului contracandidat al Gabrielei Firea, sustinuta fervent de postul tv.

Domnul Bololoi a fost arestat in 2002 pentru talharie, cunoscut fiind de atunci cu antecedente penale. Impreuna cu patru complici, i-a furat unei femei bijuteriile, un aparat foto si alte bunuri personale. A iesit din puscarie un an si jumatate mai tarziu.

Talharia s-a consumat intr-un bar de noapte din sectorul 3, zona dominata de un temut clan interlop: Caranii.

Ani mai tarziu, in 2014, Valentin Daniel Bololoi a ajuns martor in dosarul de crima organizata al Caranilor si Duduienilor, in care cele doua clanuri sunt acuzate de camatarie asociata cu jocurile de noroc. Bololoi a descris in instanta luptele de putere din subteranele Bucurestiului si momentele in care a participat activ la acestea, in calitate de apropiat al lui Aurel Raducan, unul dintre liderii Caranilor.

In 2016, acelasi personaj conducea un hotel din Targu Mures care a tepuit peste 200 de oameni cu banii pentru Revelion. Afacerea avea probleme legale mai vechi. Detalii, aici: https://bit.ly/3cu1bCN

Cel mai important insa: in 2012, Valentin Daniel Bololoi a prestat si pentru magnatul imobiliar Marius Locic. Acela este contextul la care s-a referit in interviul difuzat aseara de Antena 3, spune el.

Tribunalul Bucuresti suspendase in acel an autorizatia de construire a unui imobil de cinci etaje, pe care Valeriu Stoica (fost ministru liberal al Justitiei) si miliardarul Locic voiau sa-l construiasca in cartierul Cotroceni. Sentinta dadea atunci castig de cauza asociatiei „Salvati Bucurestiul”, condusa de Nicusor Dan. Detalii, aici: https://bit.ly/32ZB9Ej

Partener cu Gigi Becali, inclusiv in celula de la inchisoarea Jilava, Marius Locic a fost condamnat in cazul rasunator de coruptie al senatorului PSD, Catalin Voicu, pentru care colecta mita. A fost consiliat in imobiliare de trei generali SIE. Detalii, aici: https://bit.ly/3kI71De

RISE a avut azi doua discutii cu Valentin Daniel Bololoi. In prima, reporterii au pretins ca lucreaza la Antena 3 si ca doresc sa programeze, tot ‘anonim’, un interviu similar cu cel de ieri. Bololoi a fost de acord.

A doua convorbire a fost initiata de el, dupa ce ne-a verificat in prealabil la postul TV si a realizat ca s-a deconspirat”, a anuntat Rise Project pe Facebook.

Antena 3 a prezentat, joi seara, dupa ce i-a bombardat pe telespectatori timp de peste doua ore cu burtiere galbene cu „Bomba bombelor” un interviu cu un personaj care l-a acuzat pe Nicusor Dan ca a luat mita de la el.

„Oana Zamfir a prezentat, joi seara, la Sinteza zilei, un interviu exclusiv cu reprezentantul legal al proprietarilor unui ansamblu rezidential. Acesta dezvaluie, sub protectia anonimatului, modul in care Nicusor Dan negocia cu dezvoltatorii pentru a obtine beneficii clare: bani, apartamente”, continua sa se afirme pe site-ul Antena 3.

Mai mult despre: ,

Comentarii: