Rise Project, lovitura in dosarul DIICOT-Tolontan-Baluta. Caracatita PSD-penali-parlamentari, legaturi si cu fugarul Daniel Dragomir

politica

Jurnalistii de la Rise Project au publicat, marti seara, detalii privind legaturi intre procurorul DIICOT care le-a deschis dosar penal jurnalistilor de investigatii de la Libertatea si avocata clanului din Sectorul 4. In dezvaluirile Rise Project apare si numele avocatei Laura Vicol, actual parlamentar PSD impusa pe listele partidului de conducerea PSD.

„Procurorul care instrumenteaza plangerea primarului Daniel Baluta impotriva jurnalistilor de la Libertatea si Newsweek este conectat prin partenera sa de viata la un om-cheie din aparatul lui Baluta. Anchetatorul DIICOT se numeste Ionut Edi Oprea. Partenera sa este avocata Simona Mihaela Oprea.

Avocata in Baroul Bucuresti, doamna Oprea i-a reprezentat intr-un dosar instrumentat la DNA in 2019 pe Marian Goleac (fostul sef ADP 4, mana dreapta a edilului de la sectorul 4) si pe Antonio Goleac (sef in politia locala a sectorului, fiul lui Marian).

Primele doua fotografii redau imputernicirile avocatiale ale Simonei Oprea pentru ambii.

Jurnalistii Libertatea, audiati recent la DIICOT in urma plangerii lui Daniel Baluta, au scris despre afacerile familiei Goleac si intersectiile lor financiare cu primaria.

Procurorul Oprea nu a raspuns apelurilor noastre. Este barbatul cu ochelari care sta in picioare, incadrat fiind de alti doi, in a doua fotografie, Doamna Oprea, tot la mijloc, sta pe canapea. Cea de-a treia fotografie ii infatiseaza pe Simona si Edi Oprea la un botez.

Anul trecut, DNA l-a trimis in judecata pe Marian Goleac pentru inselaciune si falsificarea diplomei de studii. Pana atunci, timp de aproape 20 de ani, acesta a detinut pozitii de conducere in ADP 4 (redenumita Totul Verde SA)

RISE a scris anul trecut ca societatea Consiliului Local 4 reprezinta un apendice comercial in care primaria si-a externalizat majoritatea serviciilor, ca sa le cumpere apoi cu grosul bugetului local. Fiind principalul colector al banilor publici din Berceni, ADP4 ii face apoi sa circule feriti de ochii curiosilor, printr-o retea de contractori sedimentata sub patru administratii PSD. Detalii, aici: https://bit.ly/3fintug

Simona Mihaela Oprea este o apropiata a avocatei Laura Vicol, devenita recent deputat PSD si casatorita cu un inculpat din dosarul DNA ‘Hidro Prahova’ (Vladimir Ciorba).

A patra fotografie ii infatiseaƶa pe toti trei langa Daniel Dragomir, fostul colonel SRI implicat in dosarul Black Cube, condamnat definitv pentru coruptie si disparut din tara. Dragomir este nasul de cununie al cuplului Vicol-Ciorba.

Tot pe lista PSD a fost aleasa deputat si Matilda Goleac, fosta sotie al lui Marian Goleac, mama lui Antonio si ex-subprefect de Bucuresti.

Delegatiile avocatei Simona Oprea de reprezentare a celor doi Goleac dateaza din 2019, an in care au fost postate si aceste fotografii pe retelele de socializare. Simona Oprea apare pana in 2016 in declaratiile de avere ale procurorului”, a anuntat Rise Project pe Facebook.

Jurnalistii Mihai Toma si Catalin Tolontan de la Libertatea au fost chemati joi la DIICOT, unde sunt audiati in calitate de martori, dupa plangerea formulata de primarul Daniel Baluta. Primarul PSD al Sectorului 4 ii acuza de „santaj” dupa ce acestia au publicat numeroase articole despre legaturile dintre Baluta si Clanul Sportivilor.

„El a facut plangere penala (…) pe ideea ca acestia s-au organizat impotriva lui si ca se simte presat si santajat”, a anuntat DC News, publicatie pro-PSD, condusa de Bogdan Chirieac.

„Jurnalistii ‘Libertatea’ Mihai Toma si Catalin Tolontan sunt prezenti la DIICOT, unde au fost chemati ca martori, dupa plangerea formulata de primarul Daniel Baluta. Primarul Sectorului 4, Daniel Baluta, s-a considerat lezat de articolele publicate in ‘Libertatea’ si a cerut la Judecatoria Sectorului 2 stergerea articolelor despre el, pedepsirea ziaristilor la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si condamnarea lor penala, catre DIICOT. Cea mai recenta actiune a primarului Daniel Baluta este cea catre DIICOT. Surse din Primaria Sectorului 4 au relatat ca ‘el a facut plangere penala la adresa mai multor jurnalisti, de la mai multe publicatii, pe ideea ca acestia s-au organizat impotriva lui si ca se simte presat si santajat’. Nu cunoastem inca, cu certitudine, despre ce alte publicatii e vorba. Din partea ‘Libertatii’, plangerea penala a politicianului PSD catre procurori ii vizeaza pe ziaristii Mihai Toma si Catalin Tolontan”, a scris Tolontan, pe Facebook.

„Libertatea” a expus felul in care DNA l-a inculpat pe Marian Goleac, directorul ADP Sector 4 si unul dintre oamenii extrem de apropiati profesional de primarul Baluta. Intre timp, Marian Goleac a fost condamnat pentru dare de mita, intr-un alt dosar al DNA.

La Judecatoria Sectorului 2, Daniel Baluta a cerut stergerea a 7 articole despre activitatea primariei sau despre oamenii din conducerea acesteia.

Primarul sectorului 4 Daniel Baluta s-a considerat lezat de articolele publicate in Libertatea si a cerut la Judecatoria Sectorului 2 stergerea articolelor despre el, sanctionarea ziaristilor la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii si condamnarea lor penala, catre DIICOT.

Daniel Baluta a considerat ca ziarul a publicat „o serie de articole cu caracter defaimator”.

Daniel Baluta este si vicepresedinte al PSD.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: