Rise Project, o noua lovitura de presa. Un procuror din Brazilia confirma ca Dragnea este in centrul unei anchete privind „activitati criminale” – Video

politica

Jurnalistii de la Rise Project anunta ca vor da publicitatii un „film” privind atat afacerile lui Dragnea din Brazilia cat si ancheta declansata de procurorii din aceasta tara pe acest subiect.

Filmul a fi publicat vineri pe site-ul Rise Project, pana atunci fiind prezentata o declaratie a procurorului Carlos Wagner Barbosa Guimaraes care confirma existenta unei anchete la adresa lui Dragnea.

„Acest caz a ajuns in atentia noastra pentru ca erau indicii de activitate criminala desfasurata de un grup de romani, condus de trei persoane: Costel Comana, Mugur Gheorghias si Liviu Dragnea, politician”, a declarat procurorul brazilian.

Liviu Dragnea a negat vehement, pana acum, ca ar exista o ancheta in Brazilia legata de persoana sa.

El a anuntat in iulie, anul trecut, ca a notificat autoritatile din Brazilia referitor la anchetele care il vizeaza, publicate de catre Rise Project, el solicitand explicatii pentru punerea la dispozitie a unor date pe care le considera „strict personale”.

„Am notificat autoritatile federale din Brazilia, prin ambasada Braziliei de aici, pentru ceea ce a aparut pe un anumit site, pentru ca nu am reactionat pana acum, ultimele luni de zile, dar deja sunt foarte multe legi incalcate si faptul ca unui turist roman, eu – nu am virat bani in Brazilia, nu am afaceri in Brazilia, nu am spalat bani in Brazilia sau in alta tara sau in Romania – si faptul ca niste date strict personale au fost puse la dispozitia unor asa-zisi jurnalisti sau anchetatori civili, incalcandu-se niste legi, cred ca ar trebui sa primesc niste explicatii”, a spus Dragnea.

El a spus ca vrea sa afle daca acele date personale au fost furnizate oficial de catre o institutie federala din Brazilia sau au fost obtinute prin mijloace nelegale.

Dragnea a mai spus ca nu exista nicio ancheta in Brazilia legata de persoana sa.

„Nu exista asa ceva ( o ancheta in Brazilia – n.r.). Din cate imi aduc aminte, nu sunt nici urmarit international, nu am nici mandat de arestare internationala, nu sunt nici urmarit de Interpol si nu sunt de acord ca un asa-zis investigator, pentru niste investigatii pentru care se cheltuie multi bani, spune minciuni”, a adaugat Dragnea.

Rise Project a publicat o serie de anchete cu privire la presupuse legaturi de afaceri pe care Dragnea le-ar avea in Brazilia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: