Rise Project scoate la lumina masina de facut bani a lui Liviu Dragnea: „Cumetri si cumnati devin o corporatie pe banii nostri”

news

Jurnalistii de la Rise Project au publicat o noua investigatie privind afacerile presedintelui PSD, Liviu Dragnea. Ei prezinta o increngatura de relatii de afaceri si de rudenie specifica organizatiilor de tip mafiot.

„Niste cumetri si cumnati devin o corporatie pe banii nostri. Se cunosc din tinerete, dar s-au inrudit intre timp. In capul mesei sta Liviu Dragnea si corporatia creste odata cu influenta lui politica. Parlamentari, functionari si afaceristi – se inroleaza in grupare si fiecare inghite o felie din tortul de peste 2 miliarde de lei asigurat de stat in ultimii 10 ani.

Obiectiv de interes: Tel Drum, companie care leaga familia Dragnea de bugetul statului. Corporatia cumetrilor castiga la doua maini – prin contracte publice si prin eludarea taxelor. Din centrul de comanda, banii se distribuie in functie de pozitia fiecaruia, iar circuitul lor tradeaza anatomia gruparii. RISE Project a studiat mai multe tranzactii”, scrie Rise Project.

Iata principalele personaje implicate in masinarie de facut bani a lui Dragnea:

  • Stefan Valentin Dragnea – fiul lui Liviu Dragnea. Piloteaza masini premium si locuieste intr-un conac din Turnu Magurele, fosta casa de protocol a Partidului Comunist Roman. Dragnea Jr. e afacerist cu acte-n regula de cativa ani, legat ombilical de Tel Drum, cu care face tranzactii de zeci de milioane.
  • Florinel Marinas – cumnatul lui Liviu Dragnea. E casatorit cu sora Bombonicai Dragnea, fosta sotie a sefului Camerei Deputatilor. A preluat pe numele lui afaceri ale politicianului.
  • Marian Fiscuci – prieten din copilarie al lui Liviu Dragnea, donator constant la PSD, a figurat timp de 4 ani in actele Tel Drum. Oficial, a preluat societatea de la Consiliul Judetean Teleorman, pe semnatura lui „Livache” – presedintele institutiei. In paralel, era asociat direct cu Bombonica Dragnea intr-un hotel din Turnu Magurele.
  • Adrian Simionescu – fost deputat, presedinte PSD Teleorman si vice la Consiliul Judetean Teleorman, pe vremea lui Dragnea. Simionescu e cumnatul lui Marian Fiscuci.
  • Petre Pitis – director general al Tel Drum, partener de vanatoare cu Dragnea Senior si de afaceri cu Dragnea Junior. Ii preda celui din urma firme la cheie, toate conectate la banii Tel Drum.
  • Daniel Neagoe – fost coleg de facultate cu Liviu Dragnea. De loc din Pitesti, Neagoe a fost un donator important al PSD Teleorman. Ruleaza zeci de milioane de euro cu Tel Drum.

Citeste articolul integral pe Rise Project.

Mai mult despre: , , , , ,

Comentarii: