Rizea-Ferrari s-a MILOGIT in Parlament sa nu fie arestat: „Am un copil de doi ani si jumatate”

politica

Deputatii voteaza miercuri cererea DNA de retinere si arestare a deputatului PSD Cristian Rizea, acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si influentarea declaratiilor. Rizea le-a cerut colegilor sa voteze impotriva solicitarii procurorilor, invocand inclusiv faptul ca are un baiat de doi ani si jumatate pe care l-a adoptat impreuna cu sotia sa.

„In mod normal v-as fi cerut sa nu votati impotriva cererilor justitiei, dar vreau sa va spun ca justitia nu inseamna nerecpectarea procedurilor, iar un proces echitabil se poate face si fara arestarea mea preventiva. Au venit si m-au ridicat de pe strada ca pe ultimul fugar. Care sunt ratiunile pentru care un deputat sa fie tratat asa?

Ceea ce nu inteleg este modul in care se face justitie. Astazi va vorbeste inculpatul Cristian Rizea. Printr-un vot negativ, nu blocati justitia, ancheta merge mai departe dar refaceti normalitatea in Romania.

Stiti ca am o familie, un copil. Am acest copil de 2 ani si jumatate, ceea ce nu stiti este ca acest copil, la doua ore si jumatate dupa ce s-a nascut, a fost adoptat de catre mine si sotia mea.¬†Aceasta procedura se incheie in luna noiembrie a acestui an, potrivit legislatiei din Romania. Doamnelor si domnilor, va las pe dvs sa decideti daca pot continua aceasta procedura si daca fiul meu va avea o familie”, a declarat Rizea in fata deputatilor.

Si a avut succes. Cererea de arestare preventiva a fost respinsa. S-au inregistrat doar 120 de voturi „pentru”, fiind nevoie de 122 (cvorumul de prezenta a fost 243 deputati). 105 voturi au fost „impotriva.” In schimb s-a aprobat cererea de retinere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: