Robert Cazanciuc anunta ce a discutat cu Dragnea despre legile justitiei. Cei doi pun la cale o noua amputare a atributiilor presedintelui Romaniei

politica

Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Robert Cazanciuc, a declarat, joi, ca a discutat cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, si presedintele Comisiei speciale Florin Iordache despre modificarea legilor Justitiei in acord cu decizia Curtii Constitutionale, ideea fiind „de a avea un calendar de dezbateri cat este nevoie” si sa fie respectata „riguros” decizia Curtii.

„Mai multe legi am discutat, aflate in procedura parlamentara, si despre legile Justitiei, impreuna cu presedintele comisiei, Florin Iordache. Ideea a fost sa avem un calendar in care sa nu ne grabim. Am avut ieri o prima sedinta a comisiei, am luat fiecare text in parte. Ati vazut ca dezbaterea nu a durat foarte mult pentru ca suntem destul de stransi, sa spunem, de decizia Curtii. O sa avem urmatoarea sedinta luni, luam articol cu articol. Au fost lasate membrilor comisiei toate propunerile de modificare in acord cu decizia Curtii. Despre calendar a fost vorba, sa facem un calendar de dezbateri cat este nevoie si sa respectam riguros decizia Curtii. Asta am facut si ieri. Urmatoarea sedinta va fi luni. Daca in cursul dezbaterilor vom finaliza legile, vom da un vot, daca nu vom finaliza vom face inca o sedinta si cate vor fi nevoie pana cand vom trece toate articolele din cele trei legi”, a afirmat Cazanciuc, la Parlament, intrebat in legatura cu discutia pe care a avut-o cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea.

El a spus ca nu sunt foarte multe articole de modificat. „Ati vazut, sunt 20 si ceva de articole si o marja destul de mica de manevra pentru membrii comisiei, asa spune decizia Curtii”, a adaugat Cazanciuc, citat de Agerpres.

Intrebat in legatura cu propunerea de eliminare a presedintelui din procedura numirii magistratilor de rang inalt, Cazanciuc a spus: „Ati vazut cateva propuneri supuse dezbaterii, o sa luam la vot fiecare articol in parte si vedem daca este riguros cu decizia Curtii sau nu, unde nu este riguros nu va fi forma finala”.

El a mentionat ca textul propus de colegi a avut in vedere ideea de intari independenta CSM. „Textul propus colegilor nostri a avut in vedere ideea de a intari independenta CSM. Dar va fi luat la vot fiecare articol in parte si vor ramane in corpul legii doar acele articole care sunt strict in acord cu decizia Curtii”, a mai spus Cazanciuc.

Comisia speciala parlamentara pentru legile Justitiei a avut miercuri o serie de discutii organizatorice si dezbateri generale pe proiectele de modificare a legilor 303/2004, 304/2004 si 317/2004.

Membrii comisiei au parcurs intr-o prima lectura modificarile solicitate de Curtea Constitutionala la proiectele de lege, fara a vota vreun articol.

La inceputul sedintei, membrii Opozitiei au solicitat ca dezbaterile pe proiectele de lege ale Justitiei sa inceapa saptamana viitoare, insa propunerea lor nu a fost sustinuta de majoritate.

Comisia va avea urmatoarea sedinta luni, la ora 10,00, sedinta in care urmeaza sa dezbata si sa voteze modificarile solicitate de CCR la cele trei legi ale Justitiei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: