„Rog membri guvernului sa spuna decat vorbele care lea gandit”. Mesaj usturator al lui Mircea Cartarescu de Ziua Limbii Romane

news

Scriitorul Mircea Cartarescu le transmite mebrilor guvernului un mesaj acid cu ocazia Zilei Limbii Romane. El tine sa sublinieze astfel nivelul intelectual precar al Cabinetului Tudose.

„Azi da ziua limbi romine rog membri guvernului sa spuna decat vorbele care lea gandit ei insusi”, a scris Cartarescu pe Facebook.

Numerosi membri ai guvernului, intre care s-au distins Liviu Pop (ministrul Educatiei) si Petre Daea (ministrul Agriculturii), au comis deseori greseli de exprimare in limba romana.

Ziua Limbii Romane este sarbatorita in fiecare an, la 31 august.

In legea 53/2013, se arata ca Ziua Limbii Romane poate fi sarbatorita de catre autoritatile publice din Romania si de catre reprezentantele diplomatice din strainatate, inclusiv de Institutele Culturale ale Romaniei sau alte institutii romanesti din strainatate, prin organizarea unor programe si manifestari cultural-educative, cu caracter evocator sau stiintific.

De asemenea, legea prevede ca in ziua de 31 august sa fie arborat Drapelul Romaniei, iar Societatea Romana de Televiziune si Societatea Romana de Radiodifuziune pot include in cadrul programelor lor manifestarile dedicate acestei zile. Legea 53/2013 a fost completata prin legea 290/2013, prin introducerea unui alineat care stipuleaza ca Ministerul Culturii elaboreaza normele metodologice de punere in aplicare a legii, cu consultarea comisiilor pentru cultura din cele doua Camere ale Parlamentului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: