externe

Rolls-Royce va desfiinta pana la 2.500 de locuri de munca la nivel mondial: „Construim un Rolls-Royce pregatit pentru viitor”

Grupul industrial britanic Rolls-Royce, specializat in motoare de avioane, va desfiinta pana la 2.500 de locuri de munca la nivel mondial pentru a-si reduce costurile, potrivit unui comunicat de presa al companiei. Aceasta reprezinta aproape 6% din forta sa de munca la nivel mondial, adica 42.000 de persoane. Reducerile intre 2.000 si 2.500 de locuri de munca reprezinta „urmatorul pas intr-un plan de transformare pe mai multi ani”, a transmis Rolls-Royce, relateaza Le Figaro.

„Construim un Rolls-Royce pregatit pentru viitor. Acest lucru inseamna o organizatie mai simpla si mai eficienta”, a comentat directorul general Tufan Erginbilgic. Restructurarea dezvaluita marti presupune comasarea functiilor de inginerie, tehnologie si siguranta „intr-o singura echipa”.

Rolls-Royce revenise pe profit in 2021, dupa o pierdere semnificativa in anul precedent, cand a suferit puternic din cauza pandemiei si a impactului colosal al acesteia asupra sectorului aviatic. Grupul a cazut puternic pe rosu din nou in 2022.

In luna august a acestui an, producatorul de motoare a publicat un profit net de 1,2 miliarde de lire sterline pentru prima jumatate a anului, fata de o pierdere de 1,6 miliarde de lire sterline in aceeasi perioada a anului precedent, care s-a datorat in principal unei devalorizari puternice a contractelor de schimb valutar, pe masura ce dolarul a crescut vertiginos.

Tufan Erginbilgic, care a preluat fraiele Rolls-Royce la inceputul anului 2023, a detaliat un plan ambitios de transformare la inceputul acestui an, inclusiv o revizuire strategica pentru a prioritiza investitiile „catre cele mai profitabile oportunitati”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Mihalache

Recent Posts

Revolta a politistilor, cum sunt amenintati de interlopi din Prahova: „Dai de belea cu mine daca ma mai deranjezi pana la 10 seara” – Video

Imagini revoltatoare ale modului in care doi politisti sunt amenintati de un grup de interlopi…

8 ore ago

Inteligenta Artificiala, antrenata cu episoade din „Prietenii tai” si „Teoria Big Bang” pentru a invata sa detecteze sarcasmul

Nu conteaza ca poate trece examenul de barou, poate trece testele medicale si poate citi…

13 ore ago

Gigantul Chevron se retrage din Marea Nordului dupa 55 de ani de operatiuni petroliere in zona. Care este cauza

Compania americana Chevron a declarat ca urmeaza sa isi vanda activele de petrol si gaze…

12 ore ago

SUA anunta noi sanctiuni in legatura transferurile de arme dinspre Coreea de Nord spre Rusia

Statele Unite au anuntat joi sanctiuni impotriva a doua persoane si trei companii din Rusia…

12 ore ago

Africa de Sud cere Curtii Internationale de Justitie sa ordone Israelului oprirea ofensivei in Rafah

Africa de Sud a cerut, joi, instantei superioare a ONU sa ordone oprirea ofensivei Israelului…

12 ore ago