news

Romanca salvata de coronavirus in Spania, interventie in lacrimi la televiziunea spaniola: „Asistenta striga ‘Hai, campioano!’”

Marcela, o femeie din Romania, stabilita in Spania, care a fost salvata de coronavirus, a avut o interventie emotionanta la postul de televiziune spaniol Antena 3 Noticias prin care le-a multumit medicilor spanioli.

Romanca a fost internata la spitalul din Alcala de Henares, acum fiind acasa. Vorbind cu postul de televiziune spaniol Antena3  Noticias, isi aminteste cu emotie de asistenta care striga „Hai, campioano!” sau de medicul care ii spunea „ai incredere in mine”, in timp ce o lua de mana, relateaza Rador.

Marcela nu poate sa nu planga de emotie dupa zile foarte grele. Este unul dintre pacientii infectati cu coronavirus care a fost internat intr-o stare grava. Ea a petrecut o saptamana acasa cu simptome la inceput usoare, ca tuse si o febra de 37,5, dar s-a inrautatit din ce in ce mai mult si a ajuns la Spitalul Principe de Asturias din Alcala de Henares.

Nu va uita niciodata numarul 528, camera in care a petrecut o saptamana. Vrea sa transmita un mesaj de incurajare si de multumire intregului personal sanitar. Ea plange cand isi aminteste de forta, epuizarea si daruirea cu care (medicii) infrunta COVID-19.

Marcela povesteste ca toata lumea – lucratorii sanitari si pacientii – sunt constienti ca inamicul care trebuie infruntat este necunoscut si ca in fiecare zi poarta o noua batalie in care nimeni nu este dispus sa se predea.

Ea se emotioneaza cand isi aminteste de fiecare mic gest de afectiune din partea unor persoane necunoscute, de fiecare indemn de incurajare precum cel al asistentei care, in timp ce ii lua sange, spunea: „Curaj, campioano, poti!” sau a medicului care a luat-o de mana la spital si i-a spus: „Aveti incredere!” Si chiar a sunat la locul ei de munca sa anunte, pentru ca ea nu mai avea baterie.

Stia ca era important sa anunte, fiindca lucreaza ca personal de infirmierie la un camin de batrani si stie ce inseamna lupta contra COVID-19. Recunoaste, desi poate surprinde, ca atunci cand a fost confirmata pozitiv, asta a fost cel mai putin important lucru, voia sa se simta mai bine, se gandea doar cat de rau ii era si ca vrea sa supravietuiasca.

Acum are ajutorul celor doi fii, care ii lasa mancarea sau orice altceva are nevoie in lift, dar nu poate sa nu se gandeasca la cei care nu au familie, deoarece este inca foarte slabita si trebuie sa ramana in izolare acasa, pana cand va fi complet recuperata.

Se gandeste la colega sa de salon care era mai rau si spera sa aiba vesti de la ea. Ea a inregistrat mesajul gandindu-se ca nu o vor recunoaste, pentru ca toata lumea poarta masti, dar a fost surprinsa de afectiunea pe care o primeste si de la cei care au ingrijit-o. Spitalul Principe de Asturias este unul dintre cele care ingrijesc in Spania cei mai multi pacienti cu coronavirus, mai mult de 220 de pacienti.

Marcela este in Spania de 22 de ani, a venit din Romania si stie ca exemplul ei poate incuraja multe persoane. Acum se simte in siguranta. Ea este inca acasa in recuperare, pentru ca a trecut pericolul, vrea ca totul sa se termine cat mai curand posibil, pentru a le duce flori celor care au ajutat-o, pentru ca „exista multe inimi care lupta pentru noi si, de asemenea, pentru viata lor”. Se emotioneaza si alaturi de ea ne emotionam cu totii.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Colectia de monede a unui magnatului danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

6 minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

7 minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

13 minute ago

Volodimir Zelenski da asigurari linistitoare: „Rusii au atins doar prima dintre cele trei linii defensive de la Harkov”

Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a subliniat ca rusii nu au atins "linia concreta de aparare"…

23 de minute ago

Canepa sau marijuana? Angajatii Departamentului de Administratie au distrus zeci de plante care au rasarit in fata Capitoliului statului Wisconsin

Planurile cuiva de a recolta zeci de plante posibil de marijuana cultivate pe terenul Capitoliului…

28 de minute ago

Donald Trump planuieste cea mai mare deportare in masa din istoria Americii: 20 de milioane de oameni ar putea fi alungati din tara

Echipa de campanie a lui Donald Trump care lucreaza pentru a transforma politica de imigratie…

37 de minute ago