Doua romance obligate sa se prostitueze in Italia, salvate datorita unui mesaj transmis pe Facebook

news

Doua tinere din Dambovita, de 20 si 22 de ani, au plecat in Italia sa-si caute locuri de munca. Nu au apucat sa gaseasca de munca pentru ca au fost sechestrate si obligate sa se prostitueze de catre doi barbati din Targoviste, in localitatea Termoli. Dupa ce au apucat sa posteze pe Facebook ca sunt retinute impotriva vointei lor, fetele au fost salvate in urma cooperarii politistilor romani cu cei italieni, scrie Agerpres.

„La data de 26 februarie, prin intermediul unei retele de socializare, seful Postului de Politie Hulubesti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Dambovita a fost sesizat de catre o tanara, de 20 de ani, din localitate, cu privire la faptul ca se afla pe teritoriul Italiei, fiind sechestrata si obligata sa se prostitueze. Ulterior, a fost informata Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Dambovita care, impreuna cu politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita, a semnalat Centrul de Cooperare Politieneasca Internationala – IGPR”, se arata intr-un comunicat al IGPR.

Astfel, in urma demersurilor intreprinse, la data de 28 februarie, organele judiciare din Italia s-au deplasat in localitatea Termoli, unde au identificat victimele, de 20 si 22 de ani.

Acestea ar fi fost obligate sa se prostitueze de catre doi barbati, in varsta de 37 si 35 de ani, ambii din municipiul Targoviste.

Totodata, cele doua femei ar fi fost agresate fizic si amenintate.

Din cercetarile ulterioare si cu ajutorul bunurilor descoperite, printre care bani si telefoane mobile, s-a stabilit ca activitatea infractionala a celor doi se desfasura la un nivel avansat.

Prin intermediul site-urilor online, cei doi ar fi facut publicitate activitatii de prostitutie din apartamentul din Termoli si ar fi primit, personal sau prin transfer bancar, contravaloarea serviciilor sexuale, care ajungea inclusiv la 1.000 euro pe zi.

Victimele s-ar fi deplasat pe teritoriul Italiei, pentru a gasi un loc de munca.

Cei doi barbati au fost arestati preventiv, pe teritoriul Italiei.

In prezent, la nivelul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Dambovita, sub coordonarea unui procuror din cadrul Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism – Biroul Teritorial Dambovita, sunt efectuate cercetari, in cadrul unui dosar penal intocmit sub aspectul savarsirii infractiunii de trafic de persoane.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: