Romani pentru romani: „Misiune indeplinita!”. Soferii de camioane nu au mai fost singuri de Craciun pe drumurile din Europa

news

Zeci de soferi romani de camioane aflati prin Europa au primit, de Craciun, vizite din partea romanilor domiciliati in zona, care au dorit sa le ofere cadouri, mancare calda si colinde pentru a nu fi singuri de Craciun.

Proiectul a fost lansat pe grupul „Voluntari in Europa” si a avut un impact extraordinar. Numerosi soferi, aflati in parcari, au avut surpriza sa se trezeasca cu alti romani care au dorit sa nu-i lase singuri de Craciun.

„Anul acesta pentru mine si alti cativa camionagii, Mos Craciun a luat infatisarea unui tanar pe nume Mihai, el insusi sofer de camion stabilit cu familia in Anglia, care a trecut prin parcarile din zona Coalville, daruindu-ne din bunatatea sufletului sau. A batut la usa fiecarui camion romanesc si ne-a omenit cu mancare calda si o vorba buna. Uneori Mos Craciun apare imbracat in blugi si geaca albastra. Multumim si drumuri bune!”, a relatat un sofer.

„Misiune indeplinita! Am fost alaturi de Slovenia, Slovacia, Germania, Ucraina, Rusia, Ungaria si cu mare bucurie, de Romania. Am incercat sa incalzim suflete pe o vreme rea. Au fost timizi la inceput cand bateam la usa din camion in camion, dar apoi au inceput sa apara. Multumirea noastra este ca am reusit sa dam toata mancarea. Nu a mai ramas nimic 🙂 Craciun Fericit soferilor, voluntarilor si tuturor celor care au daruit Craciunul celor care aveau nevoie!!!”, a scris un roman stabilit in Diaspora.

„Succes deplin. Soferii parcati in Zeebrugge s-au bucurat de sarmale calde si cozonac. Craciun fericit”, este un alt mesaj al unui roman din Diaspora.

„O seara magica alaturi de acesti oameni minunati.Respectul pentru acesti oameni deosebiti a devenit si mai mare. Craciun ferict!”, transmite o romanca stabilita in Germania.

Alti romani i-au invitat acasa la ei pe soferii aflati in zona.

Impresionati, numerosi soferi vor sa rasplateasca generozitatea romanilor din Diaspora si sa le fie si ei alaturi cum pot.

„Salutare tuturor si Craciun fericit tuturor care au CNP romanesc! Azi dimineata la marginea Romei, doi camionagii din Hunedoara au initiat o discutie cu colegii din parcare pentru formarea unui grup de camionagii voluntari,care intentioneaza sa duca sau sa aduca gratis persoane sau pachete pentru diasporenii nostri! E emotionant ceea ce fac! Nimeni nu le-a cerut nimic!”, este mesajul unui sofer de camion.

Mai mult despre: ,

Comentarii: