externe

Romani retinuti la Paris pentru ca ar fi inselat turistii cu „alba-neagra”. Odata cu ei a fost retinut si un politist francez care ii avertiza cand sunt controale

Un politist a fost retinut recent de catre anchetatorii Inspectoratului General al Politiei Nationale (IGPN) din Franta, pentru legaturile sale cu infractori romani specializati in jocul alba-neagra, care inselau in special turisti.

Politistul ii avertiza pe escroci cand urmau sa aiba loc controale, in schimbul unor sume de bani, scrie publicatia franceza Le Parisien. El este al doilea politist suspectat ca ar fi fost corupt de catre o banda criminala arestat in ultimele cinci luni.

Potrivit publicatiei franceze, functionarul de politie, in varsta de aproximativ 40 de ani, lucreaza la comisariatul din arondismentul VII din Paris.

Alba-neagra sau „bonneteau” este o inselatorie interzisa pe strazile publice din Franta, dar totusi practicata, in special de infractori romani din Paris, in zona Trocadero si langa Turnul Eiffel. Principiul consta in a promite victimei ca poate castiga usor bani regasind un jeton sub un pahar. In realitate, singurii castigatori sunt complicii celui care manipuleaza paharele. Acestia joaca rolul de jucatori falsi si incurajeaza turistii sa parieze bani.

Conform informatiilor difuzate de presa franceza, seful comisariatului din arondismentul VII si alti functionari au fost audiati in cadrul acestui caz sau ar putea fi interogati in curand.

Urmareste-ne si pe:
Gabriel Tudor

Share
Published by
Gabriel Tudor

Recent Posts

Franta: Momentul in care duba penitenciarului a fost atacata cu mitraliere Kalasnikov. Mafiotul „Musca” a reusit sa evadeze – Video

A aparut o prima inregistrare video a atacului in care au fost ucisi, marti, trei…

2 ore ago

Gunoierii din Paris au intrat in greva. Ei cer un „bonus olimpic” si o crestere salariala

Aproximativ 400 de angajati de la salubrizare din Paris au intrat marti in greva, cerand…

5 ore ago

Bucurestean ucis in strada de doi indivizi, acestia l-au lovit cu batele. Medicii au incercat in zadar sa il resusciteze – Video

Trei indivizi s-au luat la bataie, pe Bulevardul Constructorilor din Bucuresti, langa Parcul Crangasi, starnind…

5 ore ago

Opt ceasuri ale lui Michael Schumacher s-au vandut la licitatie cu 4 milioane de franci elvetieni

Ceasuri apartinand lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1, s-au vandut, marti, cu…

5 ore ago

Incendiu in Muntii Rodnei. Ard sase hectare de teren

Un incendiu a izbucnit, marti seara, in Muntii Rodnei, in apropiere de varful Toroioaga, informeaza…

5 ore ago