Romani umiliti si amenintati cu gazarea pentru ca doreau sa voteze. Ambasadele au chemat fortele de interventie

politica

Imagini revoltatoare din sectiile de votare din diaspora. Reprezentati ai ambasadelor sau consulatelor Romaniei din Olanda, Franta, Luxembourg sau Marea Britanie au chemat fortele de ordine pentru a-i indeparta pe romanii care doreau sa voteze.

„La Haga, la cererea ambasadei Romaniei, politia a intervenit impotriva celor care doreau sa voteze, la inchiderea sectiei. Este o rusine ingrozitoare: sa brutalizezi niste oameni care ce vor? Sa voteze. Sa voteze, bai, nu sa le dati pomana voastra. Si fix asa a fost si-n 2014, dar papitoiul de Corlatean a scapat de puscarie, fiindca l-au salvat pesedistii si au blocat urmarirea penala. Asa ca o fac din nou…”, informeaza jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Iata ce scrie presa din Olanda:

„La fel si in Marsilia, inde ne-au dat afara si au chemat 15 dube de interventie!!”, a comentat un roman din Franta, prezentand o fotografie din sectia de votare.

„La fel si la Luxemburg. Au venit politistii de la 20.30, la 20.55 politistii au inchis usile si ne-au amenintat cu gaze lacrimogene. Desi noi eram pasnici, doar scandam, niciun fel de violenta”, a relatat un alt roman.

Si la Londra au fost chemati politistii.

Ministrul de Externe, Teodor Melescanu, a declarat, duminica seara, ca nu demisioneaza ca urmare a situatiilor umilitoare in care s-au aflat sute de mii de romani din diaspora. „”Nu am nimic sa imi reprosez”, a spus Melescanu.

Deputatul USR Cristian Seidler i-a cerut, in studioul Antena 3, sa isi prezinte demisia pentru modul in care i-a „umilit” pe romanii din diaspora. Melescanu a refuzat.

„Nu am nimic sa imi reprosez, nu am de ce sa demisionez. Am stat la coada la New York timp de 55 de minute, nimeni nu s-a simtit umilit

Trebuie sa gasim un consens in Parlament pentru a rezolva aceasta problema”, a declarat Melescanu la Antena 3.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: