Romania are un nou partid: pentru Natura, Oameni si Animale

politica

O noua formatiune politica si-a facut aparitia, luni, pe scena politica din Romania. Este vorba de partidul pentru Natura, Oameni si Animale, lansat de mai multi activisti din domeniul apararii drepturilor de la care si pleaca acronimul partidului: NOA.

Partidul este condus de Lucian Rad, presedinte interimar. Lucian Rad a fost consilier judetean USR la Brasov, dar a demisionat in luna august si din partid, si din Consiliul Judetean, nemultumit de faptul ca proiectele sale privind protectia animalelor nu au fost sustinute politic. Fostul consilier este cunoscut drept un activist pentru drepturile animalelor in Romania. De altfel toti membrii fondatori au notorietate in aceasta zona de activitate.

De la societatea civila, la politica

Dintre fondatori, Alina Florescu, a declarat la RFI:  „Noi vrem sa ne continuam treaba pe care am facut-o, suntem toti din mediul nonguvernamental sau voluntari sau specialisti, adica noi vrem sa continuam treaba pe care am facut-o deja si credem ca din pozitia asta vom reusi sa-i inspiram si pe colegii parlamentari si pe autoritati si pe oamenii din societatea civila ca lucrurile chiar se pot schimba”.

Potrivit comunicatului de lansare, „urmatorii pasi pe care se va concentra partidul NOA vor fi dezvoltarea filialelor si a listelor de membri candidati, in cat mai multe judete, pentru a face din NOA o miscare politica importanta la nivel national.” „Nu avem timp de pierdut! Natura este in colaps, oamenii din toate categoriile sociale au nevoie de sprijin din partea politicienilor, iar animalele trebuie sa ajunga in pozitia de a fi respectate si a li se recunoaste drepturile,” conchid initiatorii proiectului.

(sursa foto: partidulnoa.ro)

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: