Romania cumpara vaccinuri si din Germania. Comanda de 9 milioane de doze

news

Ministerul Sanatatii a semnat, zilele trecute, o comanda de inca 9 milioane de vaccinuri anti-COVID-19 de la compania germana CureVac, a anuntat, miercuri, la Guvern, ministrul Vlad Voiculescu.

„Premierul si-a exprimat deja disponibilitatea pentru a aloca resursele necesare pentru procurarea tuturor vaccinurilor care sunt disponibile. Ministerul Sanatatii a semnat, zilele trecute, o comanda pentru inca 9 milioane de vaccinuri CureVac, unul dintre produsele care inca nu a fost aprobat, dar exista inca o intelegere clara ca daca procesul va merge mai departe, daca vaccinul va fi aprobat, va ajunge in cantitati rezonabile – cum spuneam, vorbesc de 9 milioane de doze – si in Romania”, a spus ministrul. citat de Agerpres.

Potrivit acestuia, in prezent, in Romania, exista mai multe centre de vaccinare cu circuit inchis decat cu circuit deschis.

„30% din vaccinari sunt in afara platformei de vaccinare. Exista platforma de programare si exista Registrul National pentru Vaccinare. Acestea doua trebuie puse impreuna. (…) Avem, in acest moment, mai multe centre cu circuit inchis decat centre cu circuit deschis. Centre cu circuit deschis inseamna ca toata lumea se poate programa. Centre cu circuit inchis inseamna ca doar o parte din populatia Romaniei, doar anumite categorii se pot programa. Lucrul acesta ne ingrijoreaza”, a aratat demnitarul.

Mai mult despre:

Comentarii: