„Romania este in criza de 8 ani”. Kelemen Hunor da lectii de guvernare: „Iohannis esre responsabil de haosul din ultimele luni”

politica

Presedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat miercuri, la Sfantu Gheorghe, ca Romania se afla intr-o continua criza politica din anul 2012, iar actualul Guvern „improvizeaza”, asemenea tuturor celorlalte care s-au succedat in ultimii opt ani.

„Criza politica e in Romania din 2012, de cand a fost inlaturat guvernul Ungureanu, de atunci avem o criza politica. In opt ani de zile am avut vreo 13-14 guverne. Nu poti sa guvernezi daca exista aceasta permanenta schimbare, nu ai programe, nu poti sa pui in aplicare un program daca permanent se schimba.

Este o improvizatie totala permanenta si de sase luni de zile e si mai si, fiindca astia nici macar nu au vrut sa guverneze, au vrut doar sa organizeze alegeri anticipate si am spus ca in jazz improvizatia este baza, dar in politica improvizatia este moartea.

(…) Asta este problema acestui guvern: nu a vrut sa guverneze, a vrut sa organizeze alegeri anticipate, nu a avut proiecte, viziune, program de guvernare. Cand nu ai viziune, nu ai program de guvernare, nu ai proiecte, ce sa pui in aplicare? Nu ai ce sa pui in aplicare. Improvizezi. Se vede”, a declarat Kelemen Hunor, intr-o conferinta de presa organizata cu prilejul lansarii candidatilor UDMR Covasna la alegerile locale, informeaza Agerpres.

In opinia sa, si presedintele Klaus Iohannis este responsabil de „haosul” din ultimele luni.

„Haosul creat din martie pana azi, in aceasta perioada a pandemiei, este meritul si rezultatul extraordinar al presedintelui Iohannis, cu guvernul sau minoritar si monocolor. Deci, este si responsabilitatea presedintelui, el a dorit acest guvern, el vorbeste in numele Guvernului, el conduce Guvernul. E rezultatul comun al Executivului, cu presedinte si cu guvernul PNL”, a mai adaugat Kelemen Hunor.

Mai mult despre:

Comentarii: