news

Romania este readusa pe linia de plutire. Premierul: „Nu avem nevoie de un acord cu FMI”

Premierul Ludovic Orban a declarat luni ca Romania nu este inca in situatia de a avea nevoie de un acord cu FMI in perspectiva.

„Nu suntem inca intr-o astfel de situatie (de a avea nevoie de un acord cu FMI in perspectiva – n.r.). In general ai nevoie de un acord cu FMI atunci cand nu ai capacitatea de a gasi resurse financiare pentru sustinerea deficitelor. Nu suntem intr-o asemenea situatie. Aici chiar eu vreau sa dau incredere si investitorilor, vreau sa dau incredere si oamenilor. Sigur, s-a creat un dezechilibru destul de mare, dar trebuie sa luam masuri graduale pentru a reechilibra, pentru ca nu e bine sa determini o contractie foarte mare, pentru ca o contractie foarte mare care sa ne duca cat mai rapid sub 3% deficit bugetar, cat este deficitul admis prin Tratatul Uniunii Europene. O contractie prea rapida poate sa aiba efecte negative asupra cresterii economice, asupra disponibilitatii oamenilor de a consuma, de a se imprumuta”, a spus Orban la TVR 1, citat de Agerpres.

El a adaugat ca in paralel „trebuie mutat centrul de greutate”, iar Guvernul PNL a facut un pas in acest sens la stabilirea salariului minim.

„PSD a promis, inainte de a pleca, ca mareste cu 100 de lei. Noi am incercat sa introducem un criteriu obiectiv care sa stea la baza cresterii salariului minim. (…) Cresterea salariului minim trebuie sa tina cont de mai multi factori, nu poti sa cresti salariul minim din burta. Noi am incercat sa legam cresterea salariului minim de niste indicatori economici obiectivi – de rata inflatiei, de indicele de productivitate si de cresterea economica”, a mentionat acesta.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Vicepremierul Neacsu i-a pacalit pe angajatii Guvernului, acestia anunta ca greva continua: „Nu s-a intamplat ce a promis”

Angajatii din Aparatul de lucru al Guvernului Romaniei anuntat ca greva japoneza continua. El il…

43 de minute ago

Jurnalista Adina Florea acuza ca a fost violata de Razvan Baltaretu, fost redactor-sef Vice: „Azi sunt suficient de puternica sa o spun”

Jurnalista Adina Florea l-a acuzat, public, marti, pe Razvan Baltaretu, fost redactor-sef al revistei Vice,…

32 de minute ago

Franta si-a exprimat sprijinul pentru decizia Curtii Penale Internationale de a cere mandate de arestare pentru premierul israelian Netanyahu

Franta s-a despartit de aliatii sai occidentali si si-a exprimat sprijinul pentru Curtea Penala Internationala…

25 de minute ago

Ministrul german de Externe a sosit la Kiev, intr-o vizita surpriza. Este a 7-a calatorie in Ucraina a Annalenei Baerbock de la inceputul razboiului- Video

Ministrul german de externe, Annalena Baerbock, a sosit la Kiev, in cea de-a saptea vizita…

12 minute ago

Flota rusa din Marea Neagra pierde inca o nava de razboi. O treime dintre navele din Marea Neagra au fost distruse

Este posibil ca Rusia sa fi pierdut inca o nava de razboi din flota sa…

24 de minute ago