Romania incepe vaccinarea cu a treia doza. Citu: „Se va efectua numai cu vaccinurile pe baza de ARN mesager, indiferent de schema initiala”

politica

Premierul Florin Citu a anuntat ca miercuri s-a luat decizia ca, incepand cu data de 28 septembrie, sa inceapa administrarea celei de-a treia doze, cu oricare dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna si Astra Zeneca, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua.

„Astazi a avut loc sedinta CNCAV, la care au participat membrii comitetului alaturi de reprezentantii institutiilor implicate in campania nationala de vaccinare impotriva COVID – Ministerul Sanatatii, Agentia Nationala a Medicamentului, Institutul National de Sanatate Publica – si am luat decizia ca, incepand cu data de 28 septembrie, pentru toate persoanele care au mai mult de 6 luni de la administrarea dozei a doua, cu oricare dintre vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna, Oxford Astra Zeneca, sa inceapa doza a treia. Doza de rapel se va efectua numai cu vaccinurile pe baza de ARN mesager, indiferent de schema initiala”, a declarat Florin Citu, miercuri, la Palatul Victoria.

Citu a mai spus ca Ministerul Sanatatii isi asuma operationalizarea a 1.522 de paturi ATI pentru pacientii cu COVID-19.

„Ieri am cerut in videoconferinta, la Ministerul Sanatatii, informari despre problema paturilor ATI. Ministerul Sanatatii isi asuma, la nivel national, printr-un plan de rezilienta, operationalizarea rapida a noi paturi de terapie intensiva, pana la cifra de 1.522. Si ieri in conferinta am spus ca eu cred ca ar trebui sa mergem spre 2.000 de paturi, dar asta este ce avem acum, informatii. Cele mai multe dintre acestea vor fi operationalizate in Bucuresti. Va ajunge in prima faza la 308 paturi ATI pentru pacienti COVID. Cluj va ajunge la 82 de paturi. Mures – 79 de paturi. Iasi – 77 de paturi. Timis – 71 de paturi ATI pentru cei cu COVID”, a aratat premierul intr-o conferinta sustinuta la Palatul Victoria.

El a mentionat ca in cazul in care va fi necesar, Spitalul Judetean Ilfov va trece in regim COVID.

„Ieri am luat legatura cu presedintele CJ Ilfov si am propus ca spitalul judetean sa treaca in regim COVID. Domnul presedinte a fost de acord. Vom folosi si acest spital, daca este nevoie, in regim COVID”, a spus Citu.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: