Romania, infrangere rusinoasa la ONU. Din cauza lui Dragnea, Dancila si Melescanu am pierdut locul in Consiliul de Securitate al ONU

politica

Romania a pierdut rusinos competitia pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU. Pozitia respectiva a fost castigata de Estonia, la o diferenta uriasa de voturi fata de Romania.

Romania a obtinut dora 58 de voturi, in timp ce Estonia a fost votata de 132 de tari. Principala cauza a esecului o reprezinta pozitia guvernului de la Bucuresti in legatura cu mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim.

Victor Ponta afirma ca Romania a pierdut instantaneu 50 de voturi, ale tarilor arabe sau cu majoritate musulmana, in momentul in care Liviu Dragnea a anuntat mutarea ambasadei.

„FALIMENT ISTORIC pentru politica externa si pentru prestigiul Romaniei in lume!

Romania a pierdut competitia pentru un loc de membru nepermanent in Consiliul de Securitate al ONU ! Am pierdut in fata Estoniei – insa am pierdut in totalitate pe mana noastra! Votul final a fost rusinos: 132 de voturi pentru Estonia si 58 pentru Romania!

Cand Liviu Dragnea a anuntat ca mutam Ambasada Romaniei la Ierusalim am pierdut imediat 50 de voturi ! Cand Viorica Dancila a mers la Washington si a sustinut acesta idee a lui Liviu Dragnea am mai pierdut si sprijinul tarilor din Uniunea Europeana! Cand Teodor Melescanu a acceptat aceasta decizie politica (desi stia ca este gresita) am pierdut definitiv!

Trebuie sa intelegem faptul ca ticalosia, prostia si lasitatea catorva politicieni aduc prejudicii colosale Romaniei si romanilor!”, anunta Ponta pe Facebook.

Romania ar fi putut deveni unul din membrii nepermanenti ai Consiliului de Securitate pentru un mandat de doi ani, in urma acestor alegeri.

Consiliul de Securitate, care are 15 membri, este cel mai puternic organ din sistemul Natiunilor Unite si este singurul organism mondial care poate autoriza un razboi. Consiliul este format din cinci membri permanenti cu drept de veto – Statele Unite, Rusia, China, Franta si Marea Britanie. Alti zece membri au mandate de doi ani, dupa a caror expirare sunt inlocuiti de tari din aceeasi regiune geografica.

Din 2020, devin disponibile cinci locuri – doua pentru Africa, detinute in prezent de Cote D’Ivoire si Guineea Ecuatoriala, unul pentru regiunea Asia-Pacific, detinut de Kuweit, unul pentru America Latina si Caraibe, detinut de Peru, si unul pentru Europa de Est, detinut de Polonia.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: