Romania, la un pas de a fi boicotata politic si economic de statele arabe din cauza lui Dragnea. Israelul deja face primii pasi, incurajat de seful PSD

politica

Guvernul Israelului negociaza intens cu Romania, Cehia si Letonia pentru mutarea ambasadelor acestor tari de la Tel Aviv la Ierusalim, afirma surse diplomatice, contactele fiind confirmate de un reprezentant al Ministerului israelian de Externe.

Surse diplomatice au declarat ca in acest moment au loc negocieri intense cu Romania, Cehia si Letonia.

Nu exista progrese concrete, dar ideea privind mutarea anbasadelor este analizata de tari est-europene, a declarat pentru publicatia germana Suddeutsche Zeitung un purtator de cuvant al Ministerului israelian de Externe, citat de Mediafax.

Autoritatea Palestiniana va cere oficial unor state arabe sa boicoteze politic si economic tarile care isi transfera ambasadele din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, anunta ministrul palestinian de Externe, Riyad Al-Malki.

Riyad Al-Malki a declarat joi ca le va cere reprezentantilor tarilor arabe care vor participa la reuniunea programata pe 6 ianuarie in Iordania sa aplice rezolutiile Summitului de la Amman din 1980, care includ boicotarea politica si economica a statelor ce isi muta ambasadele din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, informeaza site-ul de stiri palestinian PNN.ps.

Ministrii de Externe din Arabia Saudita, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Maroc si Iordania, precum si reprezentantul Autoritatii Palestiniene se vor intalni pe 6 ianuarie pentru a analiza decizia SUA de a recunoaste Ierusalimul drept capitala a Israelului.

Riyad Al-Malki a declarat pentru postul de radio Vocea Palestinei ca Guatemala este deja vizata de boicotul statelor arabe.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: