Romania Libera: Familia Pandele, legaturi primejdioase cu SIRIENI si chinezi „indezirabili”

politica

Fiul lui Florentin Pandele, primarul din orasul Voluntari si sotul candidatei PSD la Primaria Capitalei, face afaceri cu personaje suspectate a fi implicate intr-o retea de evaziune fiscala. Romania libera are dovezi ca unul din partenerii lui Bogdan Pandele este reprezentantul unui cetatean chinez declarat ”indezirabil”, care a fost expulzat din Romania si are interdictie de a pasi pe sol romanesc timp de zece ani, din ”considerente de securitate nationala”.

Firma Activ Imobiliare SRL ii are co-asociati, din 2008, pe Bogdan Pandele, cel de-al doilea fiu al celebrului primar al Voluntariului, si pe Mariana Grigore. Aceasta din urma imparte acelasi domiciliu din Bucuresti cu doi sirieni, tata si fiu, Jouma si Kheir Hanifi. Numele lui Kheir Hanifi apare intr-un document intern atribuit fostei Garzi Financiare, al carui continut a fost dezvaluit in martie de Romania libera. In respectivul act este mentionata relatia dintre Kheir Hanifi si comisarul sef al Garzii Financiare Ilfov Robert Rusu, cei doi fiind, conform documentului, coordonatorii unei retele mafiote care, cu ajutorul unor comisari corupti, a perceput ”taxe de protectie” comerciantilor straini care vand la negru in diverse centre angro de la periferia Capitalei. “Pentru a evita plata TVA si a impozitului pe profitul rezultat din veniturile aferente chiriilor pentru spatiile din complexul Smart Expo, Hanifi M Kheir schimba firma care inchiriaza spatiile cu alta firma nou infiintata, la interval de 2 luni, schimband si contractele de inchiriere pe noile firme. O parte din aceste societati au fost infiintate de dl. Hanifi M Kheir pe numele fratilor sai (Hanifi Jouma, Hanifi Zakaria, Hanifi Abdulrahman)”, se arata in documentul intern al fostei Garzi Financiare.

Legaturile fiului primarului Florentin Pandele cu familia de sirieni sunt atat directe, cat si indirecte. Pe de o parte, in Activ Imobiliare, compania co-detinuta de Bogdan Pandele, au intrat in 2014 Ionela Carmen Gherghi, presedinta Consiliului Judetean al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Ilfov, si Syma Comercial Park, a aceluasi Jouma Hanifi. Iar Mariana Grigore nu doar ca locuieste la aceeasi adresa cu sirienii amintiti, ci s-a si si asociat cu Jouma Hanifi in firmele DG Star Consult si B&C International Securiti SRL.

Cititi articolul integral pe romanialibera.ro.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: