Romania, mesaj dur dupa arestarea lui Navalnii la Moscova: „Este inacceptabil. Represiunea impotriva opozitiei, doar pentru ca este opozitie, este pur nedemocratica”

news

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu considera ca este inacceptabila arestarea liderului opozitie Alexei Navalnii la reintoarcerea acestuia in Rusia, pentru simplul fapt ca este principalul opozant rus.

„Arestarea liderului opozitiei ruse Navalnii, la reintoarcerea acestuia in Rusia, dupa ce si-a revenit in urma otravirii cu novichok este inacceptabila. Represiunea impotriva opozitiei, doar pentru ca este opozitie, este pur nedemocratica”, a scris Bogdan Aurescu duminica seara pe Twitter.

Principalul opozant rus Alexei Navalnii a fost arestat de Politie la sosirea pe aeroportul Seremetievo din Moscova, la punctul de control al pasapoartelor, au constatat jurnalistii de la AFP.

Serviciile penitenciare ruse au avertizat ca nu vor ezita sa-l aresteze pe Navalnii, 44 de ani, cand va sosi in Rusia, acuzandu-l ca a incalcat, atunci cand se afla in Germania in ultimele luni, conditiile unei eliberari in urma unei condamnari cu suspendare intr-un dosar din 2014.

Mai mult despre: ,

Comentarii: